Dianei Şoşoacă i s-a închis telefonul în timpul votului în Senat

de Georgiana Adam    |    22 Feb 2021   •   18:47
Dianei Şoşoacă i s-a închis telefonul în timpul votului în Senat Hepta

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost contactată telefonic în ședința Senatului României pentru a-și exprima voturile pe cele 19 legi dezbătute. Ea a precizat că nu votează pentru că negociază cu minerii. În timp ce trăgea la răspundere Parlamentul României cu problema salariilor restante ale minerilor, cei din Senat i-au tăiat telefonul.

"Nu voi vota având în vedere că la acest moment sunt în negociere cu minerii, ceea ce ar fi trebui să facă tot Parlamentul României", a spus Diana Șoșoacă telefonic.

"Vă mulțumim frumos atunci! Doamna Iovanovici nu-și exprimă votul", a spus președintele comisiei, după care a închis telefonul.

Minerii blocaţi în subteran ies la suprafaţă. Protestele vor continua

Decizia vine după acordul semnat luni la Bucureşti. Documentul prevede plata restanţelor salariale şi a altor forme de susţinere financiară în datele de 25 şi 26 februarie şi plata salariilor din februarie şi martie în decursul lunii viitoare.

Acordul (poate fi consultat aici) menţionează, într-adevăr, plata salariilor restante pe ianuarie, a ajutorului de încălzire şi a salariilor compensatorii pentru cei pensionabili în data de 25 februarie. În 26 februarie, ar urma să fie plătite restanţele aferente tichetelor de masă şi sumele pentru transportul la locul de muncă.

Documentul mai arată că sumele aferente creanţelor salariale din februarie şi martie vor fi plătite pe 5 şi pe 20 martie.

Marius Miron, minerul care ţine legătura cu cei blocaţi în subteran, a declarat pentru Antena 3.

"Mi-au spus să le transmit celor de la suprafaţă că dacă astăzi, până diseară, nu vor avea hârtia, zece mineri vor intra în greva foamei. Când le-am transmis mesajul (cu rezultantul negocierilor de la Bucureşti), am crezut că vor ieşi afară. Dar la sfârşit, când mi-au cerut hârtia, n-am avut ce să le dau!", a spus el.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close