Antena 3 CNN Actualitate Primele rezultate ale autopsiei lui Diego Maradona. Cauza decesului marelui fotbalist

Primele rezultate ale autopsiei lui Diego Maradona. Cauza decesului marelui fotbalist

Au apărut primele informații oficiale privind decesul legendarului fotbalist Diego Maradona. Chiar dacă oficialii anunțau miercuri că acesta a murit în urma unui stop cardiac, autoritățile au deschis o anchetă.

Primele rezultate ale autopsiei lui Diego Maradona. Cauza decesului marelui fotbalist
de Georgiana Adam    |    26 Noi 2020   •   10:20

Diego Maradona a decedat din cauza unei insuficienţe cardiace, potrivit raportului preliminar al autopsiei efectuate miercuri. Rezultatul final al autopsiei va fi anunţat după finalizarea testele toxicologice şi histopatologice, care vor releva prezenţa oricăror substanţe în corpul fostului fotbalist.

Potrivit presei locale, un raport preliminar de autopsie a arătat că Diego Maradona a suferit un edem pulmonar acut din cauza insuficienţei cardiace cronice, în timp ce dormea.

Potrivit medicilor legişti, Maradona a murit de "insuficienţă cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativă, insuficienţă cardiacă congestivă care a generat edem pulmonar acut".

Miercuri, psihologul şi psihiatrul lui Maradona s-au dus în camera fostului jucător după ce acesta nu a ieşit dimineaţa, constatând că Maradona, despre care se credea că doarme, nu mai prezenta semne vitale.

O lume întreagă îi deplânge moartea

Din păcate fotbalistul nu a putut fi resuscitat prin masajul cardiac efectuat de asistenta şi de medicul său. Decesul s-a produs miercuri, în jurul orei locale 12.00, în locuinţa fostului jucător din Buenos Aires.

Procurorul general din San Isidro a declarat că Diego Maradona a murit din cauze naturale, neexistând semne de violenţă pe corpul său.

Mesajul lui Hagi după dispariţia lui Maradona: ''Fotbalul a pierdut un zeu''

Fotbalul mondial a pierdut o legendă. Gheorghe Hagi a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre dispariția lui Diego Armando Maradona, cel mai iubit fotbalist al tuturor timpurilor.

''A fost o zi tristă pentru fotbal, pentru sport în general. Din păcate, prea devreme. Era tânăr. Fotbalul, lumea a pierdut un zeu. Toţi am crescut cu el. Eu am şi jucat contra lui. Foarte mulţi copii în lume au crescut cu el. Avea o tehnică individuală în regim de viteză (...) A fost mai mult decât un jucător'', a spus Gheorghe Hagi, patron FC Viitorul.

Funeralii naţionale

Marele fotbalist fusese externat din spital în urmă cu două săptămâni, după o intervenţie chirurgicală pe creier care a vizat un hematom subdural. El suferea de asemenea, de anemie şi deshidratare.

Miercuri noapte, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian care a decedat miercuri, a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidenţial din Buenos Aires.

Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a declarat trei zile de doliu oficial după decesul câştigătorului Cupei Mondiale din 1986. Numeroase personalităţi de pe mapamond şi-au exprimat regretul imens la moartea marelui fotbalist. 

×
Subiecte în articol: Diego Maradona autopsie
Parteneri
Scandal monstru în Parlament: deputatul lovit în față de un fost ministru
x close