Antena 3 CNN Actualitate Suspiciune de coronavirus în România: carantină sau izolare la domiciliu? Care sunt diferențele între cele două măsuri restrictive

Suspiciune de coronavirus în România: carantină sau izolare la domiciliu? Care sunt diferențele între cele două măsuri restrictive

Persoanele plasate în carantină, în contextul epidemiei de coronavirus din Europa, sunt izolate în camere special amenajate și în care există toate condițiile, inclusiv grupuri sanitare, iar paza în exterior este asigurată de jandarmerie și poliția locală. 

Suspiciune de coronavirus în România: carantină sau izolare la domiciliu? Care sunt diferențele între cele două măsuri restrictive
Sursa foto: Pexels
26 Feb 2020   •   14:31

Carantina este obligatorie pentru cei care vin din zone de risc maxim, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru, la Digi24.ro.

Carantina e obligatorie, s-a instituit prin OUG şi a fost declarată prin ordin al ministrului. Pentru cei care vin zone de maxim risc – acum lărgirea zonei de risc la cele 11 comune din Italia - cei care vin de acolo şi sunt asimptomatici intră în carantină 14 zile. Sunt testaţi la venire şi plecare din carantină”, a spus Nelu Tătaru.

Spre deosebire de carantină, izolarea voluntară la domiciliu este aplicată persoanelor care vin din afara celor 11 comune cu maxim risc din Italia.

”Când intră în ţară, primesc chestionare pe care le completează, dacă vin din cele două regiuni în afara celor 11 comune, după ce sunt consultaţi medical în aeroport sau la intrarea în ţară la punctele de frontieră, sunt verificaţi dacă prezintă simptomatologie, sunt îndrumaţi la domiciliu, unde fac izolare voluntară 14 zile. Dau datele de contact şi locaţia de domiciliu. Sunt supravegheaţi şi verificaţi de DSP şi medicii de familie de câte ori e nevoie. DSP face evaluare prin medicul de familie, sau dacă simptomatologia se modifică, sau inopinat”, a explicat Tătaru.

 

×
Subiecte în articol: carantină izolare la domiciliu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close