Antena 3 CNN Actualitate Dig de apărare atacat de bursuci, la Brăila. Localnicii sunt disperaţi şi cer soluţii rapide

Dig de apărare atacat de bursuci, la Brăila. Localnicii sunt disperaţi şi cer soluţii rapide

Dig de apărare atacat de bursuci, la Brăila. Localnicii sunt disperaţi şi cer soluţii rapide
19 Noi 2015   •   17:07

Bursucii au devenit principalul inamic al locuitorilor din Brăila. Oamenii se plâng că digul de apărare a mai multor comune ar putea ceda după ce animalele şi-au săpat galerii în pereţii barajului.

O viitură pe Dunăre ar putea inunda mai multe localităţi şi ar pune în pericol vieţile a mii de săteni, spun specialiştii.

Pentru că bursucii sunt protejaţi de lege şi nu pot fi vânaţi, oamenii cer mutarea acestor animale în altă zonă.

Primele găuri în digul de apărare de pe Dunăre au apărut anul trecut. Iar de atunci se tot înmulţesc, spun autorităţile din Brăila. Digul este afectat pe distanţă de cel puţin 22 de kilometri. Sătenii se tem că, la prima viitură pe Dunăre, digul va ceda iar gospodriile lor vor fi inundate.

Galeriile au fost astupate de mai multe ori de autorităţi, însă soluţiile n-au fost decât temporare. Coloniile de bursuci s-au întors de fiecare dată, atrase probabil de orezăriile din zonă.

Bursucul este însă o specie protejată şi nu poate fi vânat decât într-o singură perioadă a anului şi doar în număr limitat.

Autorităţile brăilene spun că singura soluţie pentru a salva digul de protecţie este relocarea bursucilor în altă parte a ţării.





×
Subiecte în articol: Brăila
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close