Antena 3 CNN Actualitate Câte pieţe din ţară oferă, de fapt, plata cu cardul | Digitalizarea pieţelor

Câte pieţe din ţară oferă, de fapt, plata cu cardul | Digitalizarea pieţelor

Deşi digitalizarea pieţelor a fost promisă în urmă cu 4 ani, numărul producătorilor care oferă posibilitataea plăţii cu cardul abia a trecut de ordinul sutelor. În 2019, 104 POS-uri au ajuns în 3 judeţe şi în Capitală. În primăvara acestui an, Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România promitea că alte 60 de aparate vor ajunge în alte nouă judeţe. Realitatea din teren este alta. În toată zona Moldovei, doar un singur producător are POS, şi acela instalat recent.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Noi 2023   •   08:56

Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România a demarat în urmă cu patru ani un proiect în urma căruia majoritatea producătorilor, care îşi vând marfa în pieţele din ţară, să ofere clienților posibilitatea de a plăti cu cardul. În primul an de la implementare, 104 POS-uri au ajuns în Sibiu, Iaşi, Galaţi şi sectorul 1 al Capitalei. În acest an s-a promis extinderea în alte nouă oraşe. 

"Este o modalitate simplă, eficientă de a face cumpărături. Prin această modalitate, venim în sprijinul generațiilor tinere pe care dorim să le aducem în piaţă", a declarat Teodor Birţ, preşedinte AAPR

Iniţiatorii proiectului, promiteau atunci că 60 de POS-uri vor fi instalate în pieţele din Alexandria, Satu Mare, Făgăraş, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea, Vaslui, Bacău şi Craiova. În zona Moldovei există de azi un singur POS, în piaţa centrală din Bacău. 

Citeşte şi: Primul târg de Crăciun din Bucureşti se deschide, astăzi, în Parcul Drumul Taberei

"Chas-ul cam începe să dispară. Nu ne place neapărat dar ce să facem Spre asta ne îndreptăm, totul e virtual", a declarat Costel Buftea, producător. 

Prin proiectul de digitalizare a pieţelor vom vedea curând coduri QR afișate pe tarabe, care vor arată datele de identificare ale producătorului de la tarabă. Totuşi, în pieţele din Capitală sunt doar câţiva producători care oferă posibilitate plații cu cardul. Piaţa Domenii din București este singura unde toţi producătorii au POS. 

×
Subiecte în articol: digitalizare pieţe plata card
Parteneri
Raisa, fetiţa de 2 ani dispărută ieri din fața casei, a fost găsită moartă
x close