Antena 3 CNN Actualitate DIICOT: Alin Şimota, liderul unei grupări care şantaja oameni de afaceri din Hunedoara

DIICOT: Alin Şimota, liderul unei grupări care şantaja oameni de afaceri din Hunedoara

DIICOT: Alin Şimota, liderul unei grupări care şantaja oameni de afaceri din Hunedoara
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    11 Iun 2013   •   11:40

Consilierul local din Petroşani Alin Şimota era liderul unei grupări care şantaja oameni de afaceri din Hunedoara, la cererea lui fiind executate acte de violenţă şi răpiri ale unor persoane, pentru ca acestea să divulge adresele datornicilor de la care avea de recuperat bani, potrivit DIICOT, citat de Mediafax.

„La solicitarea lui Şimota Alin, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate  adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii", au precizat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au mai stabilit că un candidat la funcţia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Alin Şimota, pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care acesta le administra.

Anchetatorii au descins, marţi dimineaţă, la Clubul Sportiv Jiul Petroşani, percheziţionând biroul finanţatorului echipei de fotbal, Alin Simota, în prezenţa acestuia.

Ancheta în acest caz este coordonată de procurorii DIICOT Alba.

Alin Simota este consilier local PNL la Petroşani, iar în mandatul 2008-2012 a fost consilier judeţean la Hunedoara.

Simota, care este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din judeţ, a dezvoltat afaceri atât în domeniul construcţiilor, cât şi în domeniul energetic, câştigând mai multe licitaţii organizate de Consiliul Judeţean, în perioada în care a fost consilier judeţean. 

De asemenea, Simota este finanţatorul echipei de fotbal Jiul Petroşani, care în pauza competiţională de iarnă a fost retrasă din Liga a treia din cauza datoriilor. Totodată, echipa a doua a clubului, care evolua în liga a patra de fotbal, nu a mai fost programată la meciuri începând cu luna aprilie.

Alin Simota, care a controlat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale, unele dintre ele intrând în insolvenţă, s-a aflat de mai multe ori în atenţia anchetatorilor pentru evaziune fiscală, stopaj la sursă şi emitere de file cec fără acoperire.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close