Antena 3 CNN Actualitate DIICOT: Şase suspecţi reţinuţi pentru trafic de minori; printre victime - o fată de 15 ani din Giurgiu

DIICOT: Şase suspecţi reţinuţi pentru trafic de minori; printre victime - o fată de 15 ani din Giurgiu

DIICOT: Şase suspecţi reţinuţi pentru trafic de minori; printre victime - o fată de 15 ani din Giurgiu
19 Sep 2019   •   19:16

Şase persoane au fost reţinute de procurorii Serviciului Teritorial Giurgiu al DIICOT pentru trafic de minori, una dintre victimele grupării fiind o fată de 15 ani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cercetările în acest caz au început pe 12 septembrie, în urma unei sesizări formulate de o persoană care susţinea că fiica sa, elevă în clasa a IX-a, ar putea fi exploatată sexual prin practicarea prostituţiei de către membrii unei familii din municipiul Giurgiu.

"Din datele deţinute, coroborate cu rezultatul verificărilor şi investigaţiilor efectuate, a rezultat faptul că un număr de şase inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat, creat pe relaţii de familie, în vederea obţinerii unor sume importante de bani prin identificarea, recrutarea, racolarea şi, ulterior, exploatarea sexuală, prin practicarea prostituţiei, a unor minore, inclusiv a minorei în vârstă de 15 ani, atât pe raza municipiului Giurgiu, cât şi pe raza municipiului Bucureşti şi a altor judeţe. Totodată, în cauză au rezultat indicii cu privire la faptul că inculpaţii ar fi procurat minorei, prin activităţi ilegale, o carte de identitate prin care să ateste că aceasta este majoră, cu scopul de a o transporta ilegal în afara României, pentru practicarea prostituţiei într-una din ţările europene", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, din cercetările efectuate s-a stabilit că, încă de la începutul anului 2019, minora a manifestat un comportament necorespunzător, a lipsit de la cursuri, s-a întors acasă la ore târzii, totul culminând cu plecări voluntare de la domiciliu pentru perioade de timp îndelungate. În această perioadă, fata nu i-a cerut mamei bani de buzunar, în schimb afişa o ţinută elegantă şi un aspect fizic îmbunătăţit.

Mama a sesizat dispariţia fiicei în martie 2019, minora fiind atunci găsită de poliţişti şi încredinţată familiei. După ce fata a plecat din nou pe 10 septembrie, mama a sesizat iar dispariţia la Poliţia Municipiului Giurgiu.

"Activităţile de căutare efectuate de către poliţişti în vederea localizării şi stabilirii situaţiei minorei, inclusiv contactarea telefonică a minorei pe terminalul mobil indicat de mamă ca fiind utilizat de către fiica sa, au condus la crearea unei stări de alarmare în rândul membrilor grupului, astfel că aceştia, pentru a evita descoperirea activităţilor infracţionale desfăşurate, au decis să o transporte pe minoră în municipiul Giurgiu, aceasta aflându-se într-o altă localitate din România, unde existau indicii că practica prostituţia sub coordonarea liderului grupului. În acest sens, în noaptea de 13/14.09.2019 doi dintre membrii grupului s-au deplasat cu un autoturism în municipiul Bucureşti, în zona Gării Obor, de unde au preluat-o şi transportat-o în municipiul Giurgiu pe minoră, care se afla împreună cu liderul grupului", se arată în comunicat.

În dimineaţa zilei de 14 septembrie, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Giurgiu a identificat şi oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe DN 5, din direcţia Bucureşti către Giurgiu. În maşină au fost identificate trei persoane, printre care şi minora dată dispărută, care a fost încredinţată ulterior familiei.

"Ca urmare a controlului efectuat, în autoturism au fost descoperite mai multe cartele SIM, precum şi mai multe prezervative. Mai mult, ca urmare a verificărilor efectuate, a rezultat faptul că, în data de 13.09.2019, doi dintre suspecţi au transportat din municipiul Bucureşti în municipiul Giurgiu cu un autoturism o altă tânără care se întorcea din Craiova. Tânăra a fost identificată ca fiind o persoană de sex feminin, în vârstă de 22 de ani, persoană care în perioada minoratului a fost de asemenea sesizată ca fiind dispărută în mai multe rânduri", precizează DIICOT.

Pe 18 septembrie a fost identificată o a doua minoră, în vârstă de 16 ani, care a declarat că a fost racolată, cazată şi obligată la practicarea prostituţiei de către membrii grupului, la locuinţa cărora se mai află în prezent trei minore. În aceeaşi zi, procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu au efectuat patru percheziţii în municipiile Giurgiu şi Bacău, în urma descinderilor fiind găsite patru minore.

Cei şase inculpaţi reţinuţi vor fi prezentaţi vineri la Tribunalul Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: DIICOT Giurgiu comunicat minori

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean Buzău lucrează cu doar doi medici

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close