Antena 3 CNN Actualitate DIICOT s-a mutat în casă nouă. Cum arată sediul de peste 20 milioane euro, inaugurat ieri

DIICOT s-a mutat în casă nouă. Cum arată sediul de peste 20 milioane euro, inaugurat ieri

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism urmează să aniverseze, în curând, 18 ani de luptă împotriva criminalității organizate și primul eveniment ce a marcat acest moment a fost ieri, 29 septembrie 2022, la inaugurarea noului sediu al Structurii Centrale.

DIICOT s-a mutat în casă nouă. Cum arată sediul de peste 20 milioane euro, inaugurat ieri
de Alexandra Dima    |    30 Sep 2022   •   19:39

La momentul festiv au participat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, procurorul general Gabriela Scutea, reprezentanţi ai Curţii Constituţionale a României, Consiliului Superior al Magistraturii, instituţiilor judiciare şi de aplicare a legii şi ai administraţiei publice locale, precum şi membri ai Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti şi Ambasadei SUA, alături de reprezentanţi ai societăţii civile din România şi SUA, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, noul sediu a costat aproximativ 17 milioane de euro, fără TVA, clădirea fiind un spaţiu adecvat pentru personalul DIICOT, pentru justiţiabili, precum şi pentru toţi participanţii la efectuarea urmăririi penale implicaţi în realizarea actului de justiţie.

[GAL layout="5"]

Proiectul a fost finanţat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Public, şi a urmărit implementarea prevederilor noului Cod penal şi ale noului Cod de procedură penală, fiind amenajate camere de anchetă, spaţii pentru arhiva generală şi curentă pentru activitatea de grefă, precum şi zone destinate documentelor clasificate, se explică în comunicat.

De asemenea, spaţiul pentru infrastructura IT este amenajat în acord cu obiectivele strategice naţionale de digitalizare a sistemului judiciar. 

Amintim că înainte DIICOT plătea 56.500 de euro pe luna chirie la vechiul sediu. Contractul încheiat în 2014, pe vremea Alinei Bica, a dus la plata a aproximativ 450.000 de euro în toţi aceşti anii.

Noul sediu, situat în strada Sfânta Vineri nr. 33 din Bucureşti, are parcare subterană, parter înalt, mezanin, 12 etaje și un ansamblu de tip penthouse cu o terasă, potrivit EVZ.  

×
Subiecte în articol: DIICOT
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close