Antena 3 CNN Actualitate DIICOT şi Parchetul ÎCCJ vor analiza informaţile din cartea "Prădarea României"

DIICOT şi Parchetul ÎCCJ vor analiza informaţile din cartea "Prădarea României"

DIICOT şi Parchetul ÎCCJ vor analiza informaţile din cartea "Prădarea României"
Sursa foto: diicot
16 Noi 2009   •   15:23

Apariţia publică a unui fost procuror DIICOT a provcoat reaţia instituţiei pe care a reprezentat-o. Direcţia a precizat că divulgarea unor date din dosare penale de criminalitate organizată este gravă şi vădeşte o ignorare nepermisă a prevederilor legale. Şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie analizează informaţiile publicate în cartea care cuprinde mărturii ale fostului anchetator Ciprian Nastasiu.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie încearcă să stabilească dacă faptele descrise de Ciprian Nastasiu există şi dacă pot fi încadrate ca infracţiuni. Parchetul precizează, totodată, că sunt date care nu au fost folosite în dosare. Conducerea Parchetului este surprinsă că informaţii referitoare la săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală nu au fost folosite în cadrul dosarelor instrumentate de autorul cărţii în perioada în care acesta era procuror, ci au fost publicate după mai mulţi ani. De asemenea, Parchetul doreşte să se delimiteze de încercarea de a implica Ministerul Public în dezbaterea politică.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism susţine că orice acţiune de acest gen nu este conformă legii şi deontologiei profesionale. Divulgarea de către un fost procuror D.I.I.C.O.T. a unor date din dosare penale de criminalitate organizată, pe care pretinde că le-a instrumentat, este gravă şi arată o ignorare nepermisă a prevederilor legale.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam DIICOT ICCJ
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close