Antena 3 CNN Actualitate Din 2013 am putea circula pe autostrăzi PĂZITE cu ARMA. Măsura disperată la care apelează CNADNR

Din 2013 am putea circula pe autostrăzi PĂZITE cu ARMA. Măsura disperată la care apelează CNADNR

Din 2013 am putea circula pe autostrăzi PĂZITE cu ARMA. Măsura disperată la care apelează CNADNR
de O.P.    |    15 Noi 2012   •   07:06

Autostrăzile din România ar putea fi păzite non-stop de agenţi de pază care vor fi dotaţi cu arme şi muniţie letale. CNADNR intenţionează ca de la anul, cei 400 de kilometri de autostrăzi să fie păziţi. Valoarea totală a contractelor a fost estimată la peste 5,5 milioane euro.

Ideea le surâde şi celor de la CFR, având în vedere accidentele cauzate de furturile de cale ferată.

Firmele care vor să se înscrie la licitaţiile pentru paza autostrăzilor trebuie să îndeplinească nişte condiţii speciale: să deţină săli pentru pregătirea profesională a agenţilor şi poligoane unde aceştia se pot antrena cu arme de foc.

Toţi angajaţii care vor păzi autostrăzile trebuie să deţină, la rîndul lor, autorizaţii pentru arme şi muniţie letală, emise de către IGPR.

Compania Naţională a Autostrăzilor va scoate la licitaţie contractele pentru asigurarea pazei pe cinci tronsoane de autostradă.

Contractul va avea o durată de doi ani, iar pentru fiecare segment de autostradă vor fi încheiate minimum două contracte.Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproape 5,5 milioane de euro, scrie Gândul.info.

Tronsoanele care vor fi păzite în urma licitaţiei organizate de CNADNR sunt: A2, tronsonul Lehliu-Cernavodă, valoarea contractului fiind de aproape 1,5 milioane de euro, tronsonul Cernavodă-Constanţa şi Ovidiu-Agigea, în valoare de 1,2 milioane de euro; autostrada A1, Bucureşti-Piteşti, valoarea contractului fiind estimată la 1 milion de euro; secţiunea Bucureşti-Lehliu de pe A2, cu o valoare a contractelor de 800.000 de euro şi autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, pentru un preţ de 600.000 de euro.

Firmele care vor asigura paza vor fi selectate în urma unei licitaţii deschise, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

×
Subiecte în articol: autostrazi infrastructura
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close