Antena 3 CNN Actualitate Din ce în ce mai mulţi români caută pască şi cozonaci făcuţi după reţete tradiţionale

Din ce în ce mai mulţi români caută pască şi cozonaci făcuţi după reţete tradiţionale

Din ce în ce mai mulţi români caută pască şi cozonaci făcuţi după reţete tradiţionale
Sursa foto: Foto: diamondlovescuisine.blogspot.com
19 Apr 2011   •   14:35
2011 e anul în care pasca revine la putere. Cel puţin asta spun patiserii. Sunt asaltaţi, deja, de comenzi şi toată lumea vrea produse după reţete tradiţionale.

Pască cu brânză şi stafide. Fără aditivi şi bine rumenită. Acesta e produsul pe care, după ce ani de zile au dat senzaţia că l-au uitat, românii s-au înghesuit să-l comande.

Mai mult ca-n alţi ani, în 2011 au fost căutate produse făcute după reţete tradiţionale. Pasca respectă până în ultimul detaliu această cerinţă: toate ingredientele sunt naturale, nici pic de conservanţi.

Pentru cumpărători, important e şi preţul. Anul acesta produsele de patiserie s-au scumpit cu 10% iar o pască făcută ca pe vremuri costă în jur de 20 de lei.

În clasamentul preferinţelor după pască vin cozonacii. Cei româneşti, pufoşi, dreptunghiulari, bine rumeniţi şi umpluţi cu nucă, stafide sau mac. Cel mai ieftin se găseşte la supermarket cu 9 lei bucata.

Cozonacii luaţi direct din laboratoarele de patiserie sunt de 2-3 ori mai scumpi, dar nu conţin coloranţi şi sunt preparaţi după reţeta bunicii. Anul acesta, vor fi scoase la vânzare 7 milioane şi jumătate de bucăţi, mai mulţi ca niciodată.

O adevărată minune spun producătorii, sufocaţi ani la rînd de celebrul Panettone. Şi ca să fie siguri că au învins, producătorii au lansat şi cozonaci de lux. Costă 80 de lei kilogramul dar cei care-l prepară spun că este cel mai bun cozonac făcut vreodată.
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close