Antena 3 CNN Actualitate Din ce în ce mai mulţi săraci! A crescut numărul băcăuanilor care primesc ajutoare sociale

Din ce în ce mai mulţi săraci! A crescut numărul băcăuanilor care primesc ajutoare sociale

Din ce în ce mai mulţi săraci!  A crescut numărul băcăuanilor care primesc ajutoare sociale
Sursa foto: Foto: houseofpaine.org
de S.T.    |    20 Mar 2012   •   15:27

În luna decembrie a anului 2011, statistica Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bacău arata că un număr de  7.381 de familii băcăuane aveau dreptul la ajutoare sociale. Contrar aşteptărilor, numărul acestora a crescut şi a ajuns, în martie 2012, la 7.424 de familii, scrie Agerpres.

De asemenea, s-a mărit, în acelaşi interval de timp, de la 18.131 la 18.275 numărul familiilor care au încasat alocaţii de susţinere.

Creşterea numărului beneficiarilor de ajutoare sociale este catalogată drept 'surprinzătoare' de către angajaţii AJPIS Bacău deoarece din acest an pentru cei care au dreptul la ajutor social şi alocaţie de susţinere, dar înregistrează restanţe la plata impozitelor şi taxelor locale, achitarea acestor prestaţii se suspendă până la stingerea datoriilor. Din acest motiv, pentru luna februarie s-a decis suspendarea achitării a 155 de ajutoare sociale şi a 714 alocaţii de susţinere în judeţul Bacău.

Concluzia, apreciază specialiştii AJPIS Bacău, 'nu poate fi decât faptul că un număr mai mare de familii băcăuane au intrat în rândul celor mai sărace'.

×
Subiecte în articol: ajutor social saraci
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close