Antena 3 CNN Actualitate Din nou la şcoală: Elevii şi studenţii revin la cursuri, după cea mai lungă vacanţă de iarnă din ultimii ani

Din nou la şcoală: Elevii şi studenţii revin la cursuri, după cea mai lungă vacanţă de iarnă din ultimii ani

Din nou la şcoală: Elevii şi studenţii revin la cursuri, după cea mai lungă vacanţă de iarnă din ultimii ani
03 Ian 2010   •   19:38


Elevii din învăţământul preuniversitar, copiii de grădiniţă şi studenţii se întorc, de luni, la cursuri, după o vacanţă mai lungă decât de obicei. Cei mici se vor bucura însă din nou de o pauză de o săptămână din data de 30 ianuarie, când se încheie primul trimestru.

Elevii au încheiat cea mai lungă pauză de iarnă din ultimii ani. Concediul obligatoriu al profesorilor a adăugat o săptămână la vacanţa din învăţământul preuniversitar. După trei săptămâni de odihnă şi distracţie, peste două milioane de elevi din învăţământul preuniversitar vor avea patru săptămâni de cursuri. Pe 30 ianuarie începe vacanţa intersemestrială, iar semestrul al doilea va fi între 8 februarie şi 11 iunie.

Spre deosebire de anii trecuţi, examenul de bacalaureat va avea doar 3 probe scrise, iar elevii de clasa a 8-a vor avea parte de evaluare naţională, un nou tip de testare care înlocuieşte tezele cu subiect unic.

Desfăşurarea anului şcolar stă însă sub semnul întrebării. Profesorii ameninţă cu acţiuni de stradă şi grevă generală, în semn de protest faţă de Ordonanţa de Urgenţă prin care se desfiinţează 15.000 de posturi din învăţământ.

Sindicaliştii din educaţie au anunţat că vor ataca în justiţie ordonanţa Guvernului şi vor sesiza Avocatul Poporului. Reprezentanţii Executivului susţin însă că restructurările vizează doar suplinitorii, personalul necalificat, şi pensionarii aflaţi încă în sistem. Tocmai pentru a clarifica situaţia, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a invitat sindicatele din învăţământ la negocieri, începând de marţi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: şcoală elevi studenti vacanţă
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close