Antena 3 CNN Actualitate Din România: Mort ridicat de poliţişti din biserică, în timpul slujbei de înmormântare

Din România: Mort ridicat de poliţişti din biserică, în timpul slujbei de înmormântare

Din România: Mort ridicat de poliţişti din biserică, în timpul slujbei de înmormântare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Aug 2013   •   23:42
Sicriul cu trupul neînsufleţit al unui bărbat a fost ridicat din biserică de poliţiştii vasluieni, chiar în timpul slujbei de înmormântare, pe motiv că oamenii legii voiau să ducă la morgă cadavrul, pentru un examen medico-legal.

Gestul poliţiei a venit după ce familia mortului a reclamat că ar exista suspiciuni cu privire la cauzele decesului.
 
Bărbatul avea 56 de ani, iar sicriul cu trupul neînsufleţit a fost ridicat de criminalişti din biserica localităţii Ştioborăni, potrivit Mediafax.
 
Suspiciunile familiei au apărut după ce în urmă cu aproximativ trei luni bărbatul fusese victima unei agresiuni comise de doi tineri din sat, care i-au provocat leziuni la faţă. Atunci, medicii au eliberat un certificat medico-legal prin care arătau că bărbatul are nevoie de 15-16 zile de îngrijiri medicale, însă fără spitalizare.      
 
"Bărbatul a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui la sfârşitul săptămânii trecute, fără ca unitatea medicală să facă vreo sesizare că ar fi vorba despre o moarte suspectă. De altfel, trupul defunctului a fost ridicat de familie de la morga spitalului şi transportat acasă. În ziua înmormântării, cum rudele bărbatului decedat au sesizat că ar avea suspiciuni cu privire la cauza decesului, s-a procedat la ridicarea trupului, fiind dus la morgă, unde s-a făcut necropsia. Rezultatele preliminare medico-legale au arătat că decesul a fost cauzat de neoplasm (n.r.-cancer), astfel încât moartea a fost una patologică. Mai mult, medicii legişti subliniază că violenţele din luna mai nu au legătură de cauzalitate cu decesul bărbatului", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vaslui, Mihaela Ştraub. 
 
Imediat după necropsie, trupul decedatului a fost luat de către rude şi dus la biserica din sat, unde preotul a reluat slujba, iar bărbatul a fost înmormântat.    

 

×
Subiecte în articol: necropsie
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close