Antena 3 CNN Actualitate Cum va arăta noul stadion Dinamo. Marcel Vela a prezentat primele schiţe

Cum va arăta noul stadion Dinamo. Marcel Vela a prezentat primele schiţe

Preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că au fost intensificate demersurile pentru construirea Stadionului Dinamo. Ministrul de interne, Marcel Vela, a oferit ultimele detalii despre acest proiect.

Cum va arăta noul stadion Dinamo. Marcel Vela a prezentat primele schiţe
de Claudia Popovici    |    17 Dec 2020   •   22:45

Ionuţ Adrian Popa, președintele lui CS Dinamo, a precizat că lucrarile sunt pe linie dreaptă și au prins viteză.

"Am intensificat în ultimul timp demersurile pentru finalizarea acestui proiect (n.r. – stadionul) pentru a intra pe ultima sută de metri.

În această perioadă am procedat pentru alipirea terenului din zona velodromului, urmând ca în momentul ieşirii alipirii să procedăm la dezmebrare şi, ulterior dezmembrării, vom înainta terenul aferent dezmembrării CNI-ului pentru a ne oferi soluţia finală.

Soluţia finală reprezintă adaptarea pe bucata de teren înaintată a stadionului şi atunci se vor şti cu exactitate cotaţiile, forma şi toate aspectele pe care cu toţii le aşteptăm.

Proiectul se desfăşoară cu viteză accelarată, chiar dacă ne confruntăm în acest moment cu condiţii… Este un context epidemiologic pe care nu ni-l doream şi nu-l aşteptam. Facem toate demersurile, iar stadionul va fi realizat”, a declarat președintele lui CS Dinamo.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a oferit ultimele detalii despre acest proiect

"Așa cum a spus și domnul președinte, noul stadion va fi dedicat echipei de seniori, care are o altă componentă juridică, o altă structură, nu ține de MAI, iar actualul stadion va fi folosit de celelalte echipe și, în mod esențial, de această academie", a spus Marcel Vela.

Arena va costa 100 de milioane de euro şi are 33.000 de locuri

Conform CNI, lucrările la stadionul Dinamo vor dura între 18 și 24 de luni, iar costul investiției se va ridica la aproximativ 90-100 de milioane de euro. Arena ar urma să aibă în jur de 33.000 de locuri.

Stadionul va beneficia de: propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri, spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori, o boxă generoasă pentru presă, spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant, spații pentru spectatorii cu dizabilități.

Tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii Dinamo.

Stadionul Dinamo are acum o capacitate de 15.032 de locuri. El a fost inaugurat în 1952 și renovat o singură dată, în 2007.

×
Subiecte în articol: Dinamo stadion Marcel Vela
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close