Antena 3 CNN Actualitate Dinescu, în conflict cu ADS: S-a folosit metoda aruncatului pacientului din Salvare (VIDEO)

Dinescu, în conflict cu ADS: S-a folosit metoda aruncatului pacientului din Salvare (VIDEO)

Dinescu, în conflict cu ADS: S-a folosit metoda aruncatului pacientului din Salvare (VIDEO)
02 Mar 2010   •   12:07

Mircea Dinescu a pierdut 600 hectare de teren agricol în Dolj, după ce Agenţia Domeniilor Statului (ADS) a reziliat două contracte de concesiune semnate cu acesta. Motivul invocat de ADS este neplata unor redevenţe. Mircea Dinescu susţine, însă, că şi-a achitat datoriile pe anul trecut şi că acum a fost vorba doar de o întârziere, de care nu ar fi aflat la timp şi care ar fi trebuit mai întâi penalizată. În plus, Dinescu acuză ADS că a luat această decizie din motive politice.

"La data prezentei, în baza contractului de concesiune nr. 16/2004, concesionarul înregistrează un debit în valoare de 23.309,44 lei, din care redevenţă neachitată 22.542,98 lei reprezentând termenul scadent din 15.01.2010 şi penalităţi de întârziere la plata redevenţei în sumă de 766,46 lei, calculate până la 18.02.2010. În ceea ce priveşte realizarea investiţiilor asumate prin contract, concesionarul nu a făcut dovada realizării acestora. Din acest motiv s-a ajuns la calcularea penalităţilor în valoare de 21.778,39 lei, din care a fost achitată suma de 17.633,01 lei", se arată într-o notă a ADS privind modul de derulare a contractelor încheiate de instituţie cu Mircea Dinescu.

Invitat la emisiunea "News Magazine", difuzată la Antena 3, Mircea Dinescu a declarat că i s-a părut ciudată întreaga poveste şi că s-a folosit metoda "aruncatului pacientului din maşina Salvării". "Dacă te ocupi de agricultură, vin ăştia şi îţi dau în cap", a spus acesta.

Mircea Dinescu acuză ADS că nu se implică în ajutorarea fermierilor, dând exemplu un teren pe care îl deţine pe malul Dunării şi care acum este inundat. În plus, Dinescu susţine că decizia a fost luată la comandă politică.

"Nu vi se pare ciudat că după chestia aia cu CNSAS sunt luat şi pe agricultură? Eu credeam că Solomon (n.r. primarul Craiovei) a glumit că trebuie să plec în Bulgaria. (...) Din toţi agricultorii români, m-aţi găsit pe mine. Ştiţi bine că e dezastru în agricultură", a spus Dinescu.

DINESCU, DESPRE DECIZIA ADS


În replică, preşedintele ADS, Nicolae Giugea, susţine că s-au reziliat circa 16 contracte şi că mai sunt în analiză alte 60. Motivele rezilierilor diferă de la caz la caz, mai spune Giugea.

"Dacă dumneavoastră credeţi că, din 998 de contracte derulate la nivelul anului 2009, am stat să mă ocup special de două contracte, vă înşelaţi. (...) Mircea Dinescu a fost notificat în octombrie că nu a plătit. Ce era să fac, să pun eu gaj?", a declarat Nicolae Giugea.



Mircea Dinescu a fost acuzat de incompatibilitate la începutul lunii februarie. Într-un comunicat de presă, ANI susţinea că Dinescu deţine simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), cât şi pe cea de administrator la două societăţi comerciale. Săptămâna trecută, Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parlamentului demiterea lui Mircea Dinescu din funcţia de membru al CNSAS, după ce actul prin care s-a constatat incompatibilitatea lui a rămas definitiv prin necontestare.



Vedeţi înregistrările emisiunii News Magazine


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: Mircea Dinescu
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close