Antena 3 CNN Actualitate Dinu C. Giurescu la "Secvenţial". "Lucrurile bat pasul pe loc"

Dinu C. Giurescu la "Secvenţial". "Lucrurile bat pasul pe loc"

Dinu C. Giurescu la "Secvenţial". "Lucrurile bat pasul pe loc"
de M.C.    |    28 Dec 2014   •   18:35

Profesorul Dinu C. Giurescu a fost, duminică, invitatul lui Adrian Ursu la "Secvenţial". Cei doi au dialogat despre România de ieri, de azi şi de mâine.

Profesorul Giurescu a amintit de evoluţia, sau involuţia României, din ultimii ani.

„E un exod al creierelor. Şi când te gândeşti că un ilustru personaj al istoriei româneşti a spus că şcoala produce tâmpiţi. În sfârşit se încheie cei zece ani, nu mi-am închipuit că va fi aşa. Am ajuns la un punct cu totul special, suntem o naţie învrăjbită, pregătită pentru lupta de clasă. Plus, o naţie sărăcită. Mă întreb cum trăieşte un om cu 1.000 de lei pe lună. Acum a ieşit la iveală că FMI nici nu a cerut să se taie cu 25% din salarii. A fost ideea celor care au vrut să-şi asigure fotoliile lor preţioase” a spus Dinu Giurescu.

Acesta a făcut şi o radiografie sumară a ultimilor zece ani, dar şi a ceea ce s-a întâmplat după Revoluţie.

„O epocă în care naţia noastră a fost supusă la încercări maxime. Dacă eram greci, explodam demult. În afară de răbdare, am rezistat şi pentru că fiecare a încercat să se descurce. Şi-a căutat fiecare un rost, dar e o perioadă de regres, pentru că aveam toate condiţiile să realizăm ceva. Un grup restrâns de oameni au pus mâna pe putere şi acum controlează totul. Nu am ştiut să profităm. În 1918 a încetat Primul Război Mondial. În 1921 în România duduiau motoarele. Acum suntem..uite că lucrurile bat pasul pe loc. Asta îţi arată şi o incapacitate a celor care au avut puterea” a mai spus profesorul Giurescu.

×
Subiecte în articol: Secvential Adrian Ursu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close