Antena 3 CNN Actualitate Dinu C. Giurescu: Resentimentele lui Băsescu faţă de rege sunt mai puternice decât regulile elementare de comportament

Dinu C. Giurescu: Resentimentele lui Băsescu faţă de rege sunt mai puternice decât regulile elementare de comportament

Dinu C. Giurescu: Resentimentele lui Băsescu faţă de rege sunt mai puternice decât regulile elementare de comportament
de N.B.    |    24 Oct 2011   •   23:54

La sfârşitul declaraţiei de presă, susţinută astăzi, de la Palatul Cotroceni, preşedintele României a fost întrebat de către jurnalişti dacă va participa la discursul Regelui Mihai din Parlament, discurs care va fi rostit cu ocazia împlinirii a 90 de ani.

Şeful statului a declarat că nu va participa la discurs, pentru că nu există motivare pentru prezenţa sa.

Şeful statului a avut în ultima perioadă mai multe declaraţii critice la adresa fostului suveran. El a susţinut că decizia regelui Mihai de a abdica a fost "un act de trădare", că acesta a fost "slugă la ruşi" şi că "bietul ex-rege" a fost atras într-un joc politic cu Dan Voiculescu şi PNL.

Academicianul Dinu C. Giurescu a comentat gestul lui Traian Băsescu spunând că pentru a te putea comporta într-un mod civilizat, ar trebui să cunoşti anumite reguli, iar pentru a-l respecta pe fostul suveran ar trebui să înţelegi anumite aspecte ale istoriei.

Resentimentele preşedintelui faţă de Regele Mihai sunt mult mai puternice decât regulile elementare de comportament, a completat academicianul.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close