Antena 3 CNN Actualitate Dinu Damaschin, protectorul Monicăi Columbeanu, reţinut de procurorii DIICOT

Dinu Damaschin, protectorul Monicăi Columbeanu, reţinut de procurorii DIICOT

Dinu Damaschin, protectorul Monicăi Columbeanu, reţinut de procurorii DIICOT
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    22 Dec 2011   •   13:50

Dinu Damaschin, bărbatul care susţinea că este tatăl Monicăi Columbeanu, a fost reţinut de procurorii DIICOT. Damaschin este acuzat că ar fi obligat mai multe minore să se prostitueze.

Damaschin făcea parte dintr-o reţea care închiria imobile în centrul Bucureştiului, unde victimele erau obligate să se prostitueze. Zece persoane au fost duse la audieri.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, care acţiona pe raza municipiilor Bucureşti şi Bacău, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, prevăzute de articolele 12 şi 13 din Legea 678/2001", informează Biroul de presă al DIICOT.

Potrivit DIICOT, liderul grupării, Damaschin, împreună cu Eugen Mihai Mereuţă şi Claudiu Ciucă recrutau fete, în principal din familii cu dificultăţi financiare, cărora le promiteau locuri de muncă bine plătite în Bucureşti.

Pentru a menţine controlul asupra victimelor, "inculpatul Damaschin Dan Constantin le supunea în mod constant unor acte de violenţă verbală şi fizică şi  pretindea că are calitatea de preşedinte al unei organizaţii de apărare a drepturilor omului, pentru a le convinge cu privire la influenţa sa".

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close