Antena 3 CNN Actualitate Dinu Săraru: Nu a trecut nici un secol de când suntem stat unitar şi noi vrem să facem regionalizare

Dinu Săraru: Nu a trecut nici un secol de când suntem stat unitar şi noi vrem să facem regionalizare

Dinu Săraru: Nu a trecut nici un secol de când suntem stat unitar şi noi vrem să facem regionalizare
de M.T.    |    22 Sep 2013   •   18:26

Regionalizarea trebuie să fie treaba unor state care au în spate trei-patru secole de stabilitate, nu a unuia cu mai puţin de 100 de ani de când există ca un stat unitar, aşa cum este cazul României, consideră scriitorul Dinu Săraru.

„Nu a trecut nici un secol de când suntem stat unitar şi noi vrem să facem regionalizare. După părerea mea, asta e treaba unor ţări care au 300-400 de ani de stabilitate şi acum îşi permit să facă asta. Noi trebuie să consolidăm un stat unitar, şi abia apoi să începem să-l împărţim în felii administrativ-economice”, a spus Dinu Săraru la emisiunea "Secvenţial" de la Antena 3.

„Deocamdată, este o puternică tradiţie în judeţe, care ţine de istoria acestui popor, nu ţine de un regim sau altul. E o grabă, toată lumea este extraordinar de grăbită. Şi, din acest motiv, nimeni nu ştie unde se duce. Dacă omul ştie unde se duce, îşi calculează şi mersul. Dar, dacă umblă bezmetic, o ţine într-o fugă. Cu fuga asta nu o să ajungem nicăieri”, i-a spus cunoscutul scriitor lui Adrian Ursu.

„La fel şi în ceea ce priveşte proiectele. Acum modificăm Constituţia, acum dăm pensii înapoi... Nu-i bună chestia asta, oamenii trebuie să fie obişnuiţi să trăiască normal”. a concluzionat Dinu Săraru.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close