Antena 3 CNN Actualitate Directive UE privind evaluarea medicală pentru obţinera permisului auto: Examenul ORL eliminat

Directive UE privind evaluarea medicală pentru obţinera permisului auto: Examenul ORL eliminat

Directive UE privind evaluarea medicală pentru obţinera permisului auto: Examenul ORL eliminat
27 Aug 2010   •   17:04

Dezbatere publică la Ministerul Sănătăţii cu privire la evaluarea medicală pentru obţinerea permisului auto. În conformitate cu noile prevederi UE, evaluarea medicală va fi mai uşoară, examenul ORL nu va mai fi necesar la şoferii amatori, iar bolnavii de epilepsie vor putea obţine permisul în anunmite condiţii. Persoanele dependente de droguri sau alcool nu vor putea obţine permisul de conducere.

Reprezentanţii Alianţei pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor sunt de părere că, în forma actuală, actul normativ va face ca dependenţii de alcool şi droguri să nu mai ia tratament, de teamă că dacă sunt luaţi în evidenţă nu vor mai putea obţine permisul.

"Cine va evalua dependenţa dacă nu există specialişti. Vă rog să scoateţi termenul de dependenţă, cu consum problematic. În România, sunt două milioane de persoane care consumă problematic alcool şi 500.000 care consumă droguri", a spus preşedintele asociaţiei, Eugen Hristu, citat de Mediafax.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că noul regulament va duce la scăderea numărului de accidente pe drumurile din România.

Citeşte normele privind evaluarea medicală pentru obţinerea permisului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: permis de conducere norme
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close