Antena 3 CNN Actualitate Directoare la o şcoală din Bucureşti, condamnată la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

Directoare la o şcoală din Bucureşti, condamnată la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

Carmen Elena Zanfir, director şi ordonator de credite la Şcoala nr. 150 din Capitală, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Ea a fost prinsă în flagrant, de procurori chiar în momentul în care primea o tranşă de 21.000 euro de la reprezentantul firmei care se ocupa de modernizarea şcolii.

Directoare la o şcoală din Bucureşti, condamnată la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită
Sursa foto: Agerpres
de Claudia Popovici    |    21 Sep 2020   •   17:40

În luna mai a acestui an, Carmen Elena Zanfir, director şi ordonator de credite la Şcoala nr. 150, situată în Sectorul 5 al Capitalei, a fost trimisă în judecată de DNA pentru infracţiunea de luare de mită.

Reprezentantul firmei care executa lucrări de reparaţii, o femeie de afaceri, a denunţat-o pe directoare. Martor în dosar, ea le-a relatat procurorilor că în luna septembrie 2019, a fost chemată de directoare în biroul şcolii. Aici, femeia condamnată pentru mită i-ar spus că ea "nu face nimic gratis" şi ar fi condiţionat plata facturilor la lucrările de modernizare de achitarea unui comision de aproximativ 4% din valoarea totală a facturilor încasate până la acel moment.

Conform DNA, în perioada septembrie - octombrie 2019, Carmen Elena Zanfir a pretins de la femeia de afaceri suma de 137.236 lei. În schimb, directoarea se obliga să aprobe plăţile către societatea respectivă, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului.

Mită de aproape 30.000 de mii de euro

Procurorii susţin că directoarea a primit suma pretinsă în mai multe tranşe: prima tranşă, în sumă de 20.000 lei, la data de 20 octombrie 2019, a doua tranşă, în sumă de 10.000 lei, la data de 27 octombrie 2019, a treia tranşă, în sumă de 5.000 lei, la data de 15 februarie 2020, ultima tranşă, în sumă de 21.000 euro, la data de 14 aprilie 2020 când procurorii au și prins-o în flagrant, potrivit agerpres.ro

După un proces de aproape 6 luni, directoarea a fost condamnată la 3 ani cu executare


Potrivit deciziei instanţei, Carmen Elena Zanfir nu mai are dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de cadru didactic în învăţământul de stat sau privat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durată de cinci ani, după executarea condamnării.


Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

×
Subiecte în articol: mita directoare şcoală

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close