Antena 3 CNN Actualitate Directoarea Universităţii Hyperion - Caransebeş, arestată preventiv pentru trafic de influenţă

Directoarea Universităţii Hyperion - Caransebeş, arestată preventiv pentru trafic de influenţă

Directoarea Universităţii Hyperion - Caransebeş, arestată preventiv pentru trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Iul 2010   •   09:45

Tribunalul Timiş a emis, joi, mandate de arestare preventivă pe numele directoarei filialei Caransebeş a Universităţii Hyperion, Nicoleta Gumă, precum şi pe numele unui student în anul terminal al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii, Tacotă Eugen. Cei doi erau reţinuţi pentru infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, cei doi ar fi pretins şi primit câte 1.500 de euro de la 33 de studenţi cărora le-au promis că vor interveni la comisia de licenţă de la Bucureşti pentru promovarea examenului.

"În cursul lunii mai 2010, inculpaţii Gumă Nicoleta şi Tacotă Eugen, profitând de influenţa pe care au lăsat să se creadă că o au asupra membrilor comisiilor de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti au pretins şi acceptat de la un număr de 33 studenţi ai acestei facultăţi câte 1.500 euro de la fiecare dintre aceştia, promiţând şi garantând că vor promova acest examen indiferent de nivelul cunoştinţelor de specialitate", se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 7 iulie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, iar la aceeaşi dată, Tribunalul Timiş a hotărât arestarea preventivă a inculpaţilor Gumă Nicoleta şi Tacotă Eugen pe termen de 29 de zile", se mai arată în comunicatul DNA.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Caransebes director arest preventiv DNA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close