Antena 3 CNN Actualitate Directorul ANM avertizează: Mâine va fi cea mai călduroasă zi de până acum

Directorul ANM avertizează: Mâine va fi cea mai călduroasă zi de până acum

Elena Mateescu, director general ANM, anunţă că miercuri, 14 iulie, va fi cea mai călduroasă zi de până acum şi avertizează că s-ar putea depăşi 39 de grade la umbră.

Directorul ANM avertizează: Mâine va fi cea mai călduroasă zi de până acum
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    13 Iul 2021   •   17:44

„Confirmăm valul de căldură din această perioadă şi disconfortul termic accentuat prin alerta emisă azi, anume codul portocaliu pentru cele cinci judeţe din partea de vest a ţării, acolo unde termperaturile azi şi mâine se pot situa între 37 şi 39 grade. Minimele pe parcursul nopţilor vor fi de nopţi tropicale, nu vor coborî sub 22 de grade Celsius. Deja înregistrăm la ora asta 36 grade la 8 staţii meteo din partea de vest, sud-vest a ţării. Temperatura este însă mai ridicată, 39-40 de grade Celsius, iar indicele temperatură umezeală a depăşit pragul critic", a declarat Elena Mateescu la Antena 3. 

Întrebată cum se simte de fapt o temperatură de 39 de grade Celsius la umbră, dar şi dacă se ia în considerare emiterea unor avertizări COD ROŞU, directorul ANM a avertizat că urmează cea mai călduroasă zi de până acum. 

”La 39 de grade, vom resimţi cu mult mai mult. E posibil să consemnăm diferenţe de 7-8 grade, posibil şi mai mari, de 10 grade Celsius chiar. Mâine, miercuri, putem confirma că va fi cea mai călduroasă zi de până în prezent. Ne aşteptăm la valori de 39 de grade Celsius în vestul ţării, izolat chiar 40 de grade Celsius. Vom face analiza mâine, şi dacă ne apropiem de cele mai ridicate valori istorice ale unei zile de 14 iulie, cu siguranţă nu trebuie să excludem un posibil COD ROŞU. În acest moment, analiza arată această situaţie, dar mâine vom reanaliza şi vom reactualiza prognoza”, a punctat Elena Mateescu.

×
Subiecte în articol: ANM Elena Mateescu căldură
Parteneri
Ninsori abundente, astăzi, în România! Zonele care vor fi puternic afectate
x close