Antena 3 CNN Actualitate Directorul ANM, prognoza meteo în luna septembrie: ”Valori ușor mai ridicate decât în mod obișnuit”

Directorul ANM, prognoza meteo în luna septembrie: ”Valori ușor mai ridicate decât în mod obișnuit”

Directorul ANM Elena Mateescu a anunțat la Antena 3 prognoza meteo pentru luna septembrie. Temperaturile mai ridicate decât valorile obișnuite vor caracteriza această perioadă de patru săptămâni.

Directorul ANM, prognoza meteo în luna septembrie: ”Valori ușor mai ridicate decât în mod obișnuit”
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    31 Aug 2021   •   15:41

Ploile vor fi prezente în canități însemnate, dar normale pentru acest sezon, septembrie fiind luna de toamnă cu cele mai mari cantități de precipitații. 

„Este posibil ca în partea de sud și de sud-est a țării și în următoarele zile, chiar și după 13 septembrie, să înregistrăm valori ușor mai ridicate decât în mod obișnuit, cel puțin peste maxima unei zile de vară, 25 de grade Celsius.

Începând de mâine ne așteptăm la 25-26 de grade, în special în Bărăgan și în Podișul Dobrogei, pentru ca sfârșitul de săptămână să aducă valori în general agreabile de 20-22 de grade. Cele mai reci rămân zonele din partea de vest, nord, centru, nord-est a țării, precum și zona montană, acolo unde temperaturile nu vor depăși 21-26 de grade.”, explică Elena Mateescu.

Prognoza meteo în luna septembrie: Cantități de precipitații ”apropiate de mediile climatologice”

„Prima săptămână aduce un semnal cu valori ușor mai coborâte, în special în regiunile intracarpatice, în ceea ce privește cantitățile de precipitații, în bună parte din țară, exceptând doar partea de nord-est, unde ne așteptăm să avem un ușor excedent. În următoarele trei săptămâni vom avea în general valori apropiate de mediile climatologice.

Trebuie să menționăm că luna septembrie este o lună care înregistrează în medie valori de precipitații în jurul a 50-55 de litri pe metru pătrat, cea mai bogată lună în precipitații a toamnei.”, a declarat directorul ANM la Antena 3.

×
Subiecte în articol: meteo ANM
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close