Antena 3 CNN Actualitate Directorul ANPC, despre patronul benzinăriei din Beiuş care a ridicat prețul carburanților la 11 lei: ”Se distra că amenda e prea mică”

Directorul ANPC, despre patronul benzinăriei din Beiuş care a ridicat prețul carburanților la 11 lei: ”Se distra că amenda e prea mică”

Directorul ANPC, Horia Constantinescu, a declarat, marţi, că amenzile aplicate operatorilor economici care cresc artificial prețurile sunt prea mici și a oferit drept exemplu situația patronului benzinăriei din Beiuș care a ridicat prețul carburanților la 11 lei.

Directorul ANPC, despre patronul benzinăriei din Beiuş care a ridicat prețul carburanților la 11 lei: ”Se distra că amenda e prea mică”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    16 Mar 2022   •   14:54

Horia Constantinescu susține că patronul benzinăriei din Beiuș ”se distra în mediul online că amenda plătită reprezintă mult prea puţin faţă de cât ar fi câştigat el în perioada respectivă.”

„Cei din instituţiile guvernamentale trebuie ca în acest permanent dialog (cu consumatorii, n.r.) să poată transmite la rândul lor informaţii bazate pe surse responsabile din piaţă. Gândiţi-vă că toată situaţia creată în legătură cu comerţul de combustibil a pornit de la un mesaj în online cu referire la un operator economic - astăzi sancţionat - din zona Beiuş. Dacă aţi vrea să intrăm în meandrele cunoaşterii acestei sancţiuni şi acestei abateri, pot să vă spun că respectivul operator economic, la nici o oră după încheierea documentului de control, se distra în mediul online că amenda plătită reprezintă mult prea puţin faţă de cât ar fi câştigat el în perioada respectivă", a declarat Horia Constantinescu, la o dezbatere despre drepturile consumatorilor, citat de Adevărul.

ANPC a controlat peste 70 de stații de carburanți din țară. În urma acțiunilor de control a fost aplicate amenzi de 370.000 de lei, dintre care cea mai mare de 100.000 de lei a fost aplicată la sediul central a unui furnizor de carburanți, care are pe teritoriul național 215 stații.

„Staţia de la Beiuş, devenită deja celebră în România în cursul zilei de ieri prin nivelul extrem de ridicat şi de nejustificat al preţului practicat, a fost amendată cu 35.000 de lei, de asemenea fiind propusă şi semnată şi în acest caz decizie de încetare a practicilor comerciale incorecte. Mai exact, de fiecare dată când o astfel de decizie este emisă de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, pe lângă sancţiunea dată, pe lângă amendă, implică şi revenirea la preţul anterior”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

În urma controalelor s-a stabilit că stocuri preexistente, care aveau o anumită valoare la vânzare, au fost comercializate la prețuri mai mari.

 

×
Subiecte în articol: ANPC carburant benzina amenzi
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close