Antena 3 CNN Actualitate ITM: Directorul DSP Gorj controla spitalele în timp ce era infectat cu SARS CoV-2. Bărbatul a murit între timp

ITM: Directorul DSP Gorj controla spitalele în timp ce era infectat cu SARS CoV-2. Bărbatul a murit între timp

Directorul DSP Gorj care a murit în luna martie, era infectat cu SARS-CoV-2, în timp ce controla spitalele.

ITM: Directorul DSP Gorj controla spitalele în timp ce era infectat cu SARS CoV-2. Bărbatul a murit între timp
Sursa foto: gettyimages
de Gabriela Mladin    |    11 Mai 2021   •   11:47

Este informația venită de la ITM Gorj care a dispus deja amendarea instituției și a sesizat procurorii.

Adrian Dobrin era șeful Serviciului de Sănătate Publică și avea în atribuții verificarea respectării normelor de prevenire a bolii determinată de virusul COVID-19. De asemenea, acesta verifica paturile libere disponibile în fiecare spital, pentru a le comunica zilnic Ministerului Sănătății. 

În luna martie, în timp ce se afla în control la Spitalul suport COVID Târgu Cărbunești i s-a făcut rău, iar în urma testării a fost confirmat cu SARS-CoV-2. După câteva zile, directorul DSP Gorj a murit în drum spre București, în timp ce era transportat cu o ambulanță care s-a defectat de drum.

Inspectorii teritoriali de Muncă au deschis imediat o anchetă și au constatat, în urma verificărilor, că directorul era deja infectat cu SARS-CoV-2 în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu în spital. 

Pentru nedeclararea accidentului de muncă, ITM a amendat DSP Gorj cu două amenzi, una de 10.000 de lei și alta de 6.500 de lei. În plus, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor și, în paralel, se fac cercetări și asupra decesului acestuia în ambulanța defectă. 

De ce a murit angajatul DSP Gorj în ambulanţă. Raportul Corpului de Control: cablurile de la ventilatorul de oxigen, lipite cu bandă adezivă

Sunt concluzii grave în raportul Corpului de Control al Prefecturii Gorj, după ce angajatul DSP a murit într-o ambulanţă, pentru că instalaţia de oxigen s-a defectat. 

Nicio ambulanţă din judeţ nu are toate dotările necesare: lipsesc instalaţiile de oxigen sau ventilatoarele, ori sunt făcute improvizaţii sau nu sunt verificate.

Aşadar, sunt făcute şi improvizaţii - cablurile aparaturilor medicale din ambulanţe sunt lipite cu bandă autoadezivă sau monitoarele au şi ele improvizaţii.

Şi acea ambulanţă verificată de Corpul de control, cu care a fost transportat şeful din DSP Gorj prezintă, de asemenea, deficienţe mari. De exemplu, ventilatorul de oxigen, extrem de important în cazul lui, nu funcţiona.

Cei de la Ambulanţă au spus atunci că a sărit o siguranţă de la panou şi ar fi decuplat acest aparat. Dar lucrurile nu stau aşa, ventilatorul era de fapt defect şi lipit cu banda izolatoare, practic nu se alimenta corespunzător.

A rămas fără oxigen în Ambulanță

Șeful DSP Gorj a murit după ce a rămas fără oxigen în ambulanţă. Adrian Dobrin era bolnav de COVID-19 și era dependent de aparatele de cu ajutorul cărora putea respira.

Bărbatul, în vârsta de 48 de ani este cel care a preluat primul caz de COVID depistat în România și l-a însoțit la Institutul Matei Balș.

A stat câteva zile internat la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti, însă, din cauza stării grave de sănătate, s-a decis transferarea lui la un spital din Capitală cu o Ambulanţă pentru ca era dependent de oxigen.

Între Horezu și Vâlcea, stația de oxigen de la Ambulanţa s-a defectat și a fost dus la Serviciul de Urgenţă al Spitalului din Vâlcea. A fost resuscitat, dar medicii nu i-au mai putut salva viața.

Pe perioada stării de urgentă, a ocupat funcția de director al Spitalului județean de Urgență Târgu-Jiu. La DSP Gorj sunt 4 salariați infectați cu noul Coronavirus, printre care și el.

×
Subiecte în articol: director DSP Gorj
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close