Antena 3 CNN Actualitate Directorul ELCEN a anunțat cât vor plăti bucureștenii, pentru încălzire, la iarnă

Directorul ELCEN a anunțat cât vor plăti bucureștenii, pentru încălzire, la iarnă

Claudiu Crețu, noul director general al Electrocentrale București (ELCEN), fost director Termoenergetica, a anunțat cât vor plăti bucureștenii la căldură, în această iarnă.

Directorul ELCEN a anunțat cât vor plăti bucureștenii, pentru încălzire, la iarnă
Sursa foto: getty images | zoranm
de Laura Dinu    |    13 Sep 2023   •   08:29

Potrivit directorului ELCEN, facturile bucureștenilor vor fi similare cu cele plătite anul trecut. 

„Facturile vor fi similare, pentru că în acest moment, prețul (prețul gigacaloriei – n.r.) a rămas neschimbat, este același preț de 330 de lei, care a fost aprobat în luna martie a anului trecut, nu au fost schimbări în acest sens”, a declarat Claudiu Crețu pentru „Gândul Exclusiv”.

Claudiu Crețu susține că prețul gazului s-a mai temperat.

„Prețul gazului s-a mai temperat, față de anul trecut, iar o știre care a apărut zilele acestea, și care ne bucură, este că gradul de umplere a depozitului este de 90%, adică avem gaze în depozite, în depozitul Romgaz.

Am trecut în acești ultimi doi ani prin situații critice, prin război, prin riscul de a nu avea gazele necesare, cu amenințări din zona estică (…) faptul că s-a tratat situația cu responsabilitate, faptul că avem depozitele pline, asta ne conduce spre o iarnă lină, avem de rezolvat această problemă financiară (datoria Termoenergetica către Elcen – n.r.) pe care cred că o vom rezolva, și atunci ne concentrăm pe reparații, pe funcționare”, a mai declarat Claudiu Crețu.

×
Subiecte în articol: ELCEN
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close