Antena 3 CNN Actualitate "Director general = 8000 euro/luna, poştaş 800 lei/lună". Poştaşii au încheiat protestul din Piaţa Constituţiei

"Director general = 8000 euro/luna, poştaş 800 lei/lună". Poştaşii au încheiat protestul din Piaţa Constituţiei

"Director general = 8000 euro/luna, poştaş 800 lei/lună". Poştaşii au încheiat protestul din Piaţa Constituţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Feb 2013   •   12:33

Peste 1.500 de angajaţi de la Poşta Română protestează, marţi, în Piaţa Constituţiei din Capitală, cerând demisia conducerii, pe care o acuză de "incapacitate şi nepăsare".
   
Protestatarii au steaguri cu însemnul Federaţiei Lucrătorilor Poştali din România şi bannere pe care scrie "Nica, demisia!", "Nu vinde Poşta!, "Dispreţul vostru, protestul nostru", "Ion Smeeianu, sluga lui Nica", "Vrem să muncim", "Director general = 8000 euro/luna, poştaş 800 lei/lună", "Ultima redută, Poşta Română", strigă "Demisia" şi huiduie.

UPDATE 12:00- Poştaşii care au participat marţi, de la ora 10.00, la mitingul organizat în Piaţa Constituţiei, din Capitală, au încheiat, la ora 12.00 acţiunea revendicativă.
   
În 7 februarie, aproximativ 100 de angajaţi ai Companiei Naţionale Poşta Română au pichetat sediul instituţiei.
   
Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) acuză de "incapacitate şi rea-voinţă aşa-zişii mari experţi ai Poştei Române", care nu au produs şi implementat "nici măcar o singură măsură coerentă şi concretă de funcţionare durabilă a acestei companii în piaţa serviciilor poştale din România".
  
Totodată, sindicaliştii îi acuză de nepăsare şi pe responsabilii din centralul CNPR cu sarcini în aprovizionarea ritmică a locurilor de muncă cu materialele şi consumabilele strict necesare efectuării serviciului poştal, a căror lipsă este suplinită prin contribuţiile lunare ale angajaţilor, din banii proprii.

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, declara că protestele angajaţilor de la Poşta Română "nu au niciun obiectiv" şi reprezintă "o manipulare" făcută de "câţiva şmecheri de acolo, care şi-au văzut dărâmate interesele lor private".

"Protesetele celor câţiva salariaţi de la Poştă nu au niciun obiectiv. Nu se protestează împotriva a ceva, se protestează împotriva a nimic. Probabil este vorba de câţiva şmecheri de acolo care se află în spate şi care şi-au văzut dărâmate interesele lor private", spunea ministrul Dan Nica.

Acesta preciza că privatizarea Companiei Naţionale Poşta Română se va face "în condiţii de siguranţă", astfel încât la licitaţie să participe doar firme serioase, cu o bună probitate financiară.

Poşta Română va fi privatizată prin majorare de capital până la mijlocul lunii iunie, publicarea anunţului de licitaţie urmând să aibă loc până la finalul lunii februarie, cu condiţia aprobării procedurii de către Comisia Europeană.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close