Antena 3 CNN Actualitate Directorul SIE, Petru-Gabriel Vlase, audiat în Parlament, pe tema războiului din Ucraina

Directorul SIE, Petru-Gabriel Vlase, audiat în Parlament, pe tema războiului din Ucraina

În ședința Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe, care a avut loc astăzi, a fost invitat să participe și domnul Petru-Gabriel Vlase, directorul SIE.

Directorul SIE, Petru-Gabriel Vlase, audiat în Parlament, pe tema războiului din Ucraina
Sursa foto: cdep.ro
de Mia Lungu    |    01 Mar 2022   •   18:31

Întrunirea a avut ca scop prezentarea situației de securitate a României din perspectiva atribuțiilor pe care le are Serviciul de Informații Externe în contextul situației din Ucraina, a transmis deputatul Mihai Weber.

Domnul Petru-Gabriel Vlase a prezentat situația actualizată din prisma securității naționale și a răspuns întrebărilor Comisiei, reieșind următoarele:

• Apartenența la Uniunea Europeană și calitatea de membru cu drepturi depline în NATO oferă României cele mai bune garanții de securitate 

• Serviciul de Informații Externe monitorizează în permanență evoluțiile actuale de securitate de la granița cu Ucraina și implicațiile pe care le-ar putea avea asupra aspectelor de interes pentru România.

• Există un flux continuu de informații privind raportarea Serviciului la principalele amenințări la adresa securității naționale rezultate din situația din Ucraina și soluțiile identificate pentru prevenirea și contracararea acestora. 

• Cu privire la misiunea Serviciului de Informații Externe de a informa beneficiarii săi legali despre riscurile și amenințările la adresa României, Comisia a constatat că SIE și-a respectat atribuțiile, informând constant decidenții naționali. 
 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close