Antena 3 CNN Actualitate Directorul Termoenergetica dă asigurări că bucureștenii vor avea căldură începând de mâine noapte

Directorul Termoenergetica dă asigurări că bucureștenii vor avea căldură începând de mâine noapte

Deşi în ultimele zile temperaturile au început să scadă pe timpul nopții, caloriferele din apartamentele bucureștenilor sunt în continuare reci. Claudiu Crețu, director general Termoenergetica, a promis că începând de mâine, va începe încărcarea instalațiilor cu apă caldă.

Directorul Termoenergetica dă asigurări că bucureștenii vor avea căldură începând de mâine noapte
de Iulia Gorgorin    |    17 Oct 2022   •   21:47

Directorul Termoenergetica a anunţat că încărcarea instalațiilor cu apă caldă va începe de mâine seară, însă progresiv.

Claudiu Crețu a precizat însă că se așteaptă la avarii, deoarece sistemul este sensibil. 

"Începem cu școli, grădinițe, spitale. Durează în jur de o săptămână încărcarea sistemului. Sistemul e destul de sensibil, ne așteptăm la avarii. În unele blocuri, căldura se va simți mai puțin, în altele mai mult, depinde dacă proprietarii au aerisit caloriferele. Sunt blocuri care țin instalațiile de încălzire închise până la 1 noiembrie, când se sau ajutoarele pentru căldură", a anunţat la Digi 24, directorul general al Termoenergetica, furnizorul de agent termic al bucureştenilor.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis zilele trecute că preţul gigacaloriei pentru locuitorii din București racordați la sistemul centralizat de încălzire, va rămâne același pe durata întregii ierni.

"Sunt două preţuri ale gicaloriei. Unul este preţul total, care înseamnă producţie, transport, distribuţie. Acest preţ, în acest moment, este stabilit de ANRE până la 31 octombrie şi începând de la 1 noiembrie o să fie anunţat de ANRE cu câteva zile înainte, deci, la sfârşit de octombrie, o să avem preţul total iarna asta până la sfârşit de martie.

În momentul ăsta, octombrie, din 860 de lei gigacaloria, bucureştenii plătesc 350, Primăria 510, preţul total, cei 860 acum, o să fie stabilit de ANRE. Bucureştenii să nu se aştepte la creşteri în ceea ce priveşte partea pe care o plătesc ei (...). Dacă va apărea o diferenţă, o va suporta Primăria", a afirmat Nicuşor Dan.

 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close