Antena 3 CNN Actualitate Directorul ANM, despre cum va fi VREMEA în acest WEEKEND

Directorul ANM, despre cum va fi VREMEA în acest WEEKEND

Directorul ANM, despre cum va fi VREMEA în acest WEEKEND
07 Mar 2014   •   21:20

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat vineri seară, la Comandamentul pentru inundaţii de la Guvern, că este posibil să mai plouă sâmbătă în sudul ţării, dar şi luni şi marţi, în sud şi sud-est, însă nu în cantităţi importante, informează Mediafax.
   
Potrivit lui Sandu, în sud sunt posibile, sâmbătă, ploi slabe, de maximum 10 litri pe metru pătrat.
   
"Mai plouă luni şi marţi în sud şi sud-est, nu în cantităţi importante, dar mai mari decât sâmbătă - 10-15 litri pe metru pătrat", a adăugat directorul ANM.
 
Ion Sandu a mai spus că ANM va emite sâmbătă o informare sau o avertizare privind intensificări ale vântului, care va viza, duminică şi luni, sud-estul ţării şi Moldova.
   
De asemenea, duminică după-amiază sau luni dimineaţă, meteorologii vor informa dacă precipitaţiile de luni şi marţi se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.
   
Comandamentul pentru inundaţii a fost convocat în contextul în care, în urma ploilor din ultima perioadă, au fost afectate 44 de case din 29 de sate şi comune aflate în sud, fiind evacuate 51 de persoane din Movileni şi Schitu (judeţul Olt) şi din Sopot (Dolj), conform situaţiei centralizate vineri dimineaţă de Ministerul Afacerilor Interne.
   
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o nouă avertizare hidrologică valabilă începând de vineri la ora 10.00 şi până sâmbătă, la ora 18.00.
   
Astfel, codul portocaliu de inundaţii a fost prelungit pe râurile Desnăţui (judeţul Dolj) şi Raznic (afluent al Jiului - judeţul Dolj). De asemenea, o avertizare cod portocaliu a fost emisă pentru râul Teleorman, pe sectorul aval Tătărăşti - Olteni (judeţul Teleorman), precum şi pentru râul Neajlov, sectorul Vadu Lat-Călugăreni (judeţul Giurgiu).
   
Hidrologii au menţinut şi codul galben emis pentru râurile Drincea (judeţul Mehedinţi), Jiu - sector aval Filiaşi (judeţul Dolj), Motru şi unii afluenţi din bazinul inferior al Jiului (judeţele Mehedinţi, Gorj şi Dolj), pe Olteţ, aval Oteteliş (judeţele Vâlcea şi Olt) şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior (judeţul Olt), pe râurile din bazinul Vedea (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), pe Călmăţui (judeţul Teleorman) şi pe Neajlov - amonte Vadu Lat (judeţele Argeş şi Dâmboviţa). O avertizare cod galben a fost instituită şi pe râul Olt - aval de Drăgăneşti (judeţul Olt).

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close