Antena 3 CNN Actualitate Directorul ANM: Noua săptămână va fi foarte ploioasă

Directorul ANM: Noua săptămână va fi foarte ploioasă

Directorul ANM: Noua săptămână va fi foarte ploioasă
07 Iul 2019   •   22:15

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat, duminică seară, la Sinteza Zilei, că noua săptămână va fi bogată în precipitații.

"Trebuie să luăm în considerare cu mare atenție avertizarea de cod portocaliu, pentru că 15 județe din patea de sud-vest și vest a țării se vor afla sub atenționare meteorologică de cod portocaliu, având în vedere intensificările de vânt, vijeliile care își vor face simțită prezența. (...)

De marți vom simți deja schimbarea masei de aer, adică vremea va fi apropiată de normalul termic sau chiar mai răcoroasă", a spus Elena Mateescu, la Sinteza Zilei.

VREMEA. România a intrat duminică seară sub cod galben sau portocaliu de vijelii, ploi puternice cu descărcări electrice și grindină până luni.. În intervalul menționat, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80...90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

În unele zone vor cădea și 50 l/mp. Furtunile continuă până luni seară, anunță meteorologii.

Luni, valorile termice diurne vor fi în scãdere uşoarã faţã de ziua precedentã şi doar în sudul şi sud-estul teritoriului vor mai caracteriza o vreme cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales dupã-amiaza şi seara, când se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului în zonele montane, local în centrul, estul şi sud-estul ţãrii şi izolat în rest.

Pot fi cantitãţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 9 şi 21 de grade, mai scazute în depresiuni.

Mai multe detalii, de la meteorologul Alina Șerban.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo meteo
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close