Antena 3 CNN Actualitate Directorul Finanţelor Publice Ilfov, Claudiu Ristea, trimis în judecată pentru luare de mită

Directorul Finanţelor Publice Ilfov, Claudiu Ristea, trimis în judecată pentru luare de mită

Directorul Finanţelor Publice Ilfov, Claudiu Ristea, trimis în judecată pentru luare de mită
Sursa foto: Foto: jurnaluldeilfov.ro
de M.Z.    |    08 Oct 2013   •   14:19
Directorul executiv al Finanţelor Publice Ilfov, Claudiu Ristea, a fost trimis în judecată de DNA, procurorii acuzându-l că ar fi primit o mită de 30.000 de lei de la administratorul unei firme, pentru a aviza deblocarea contului societăţii.

Alături de el au fost trimişi în judecată şi doi inspectori din subordonea sa, pentru complicitate la luare de mită. Augustin Constantin Murgoci şi Alexandru Bogdan Filip, inspectori la AJFP Ilfov, vor fi cercetaţi în libertate, se arată într-un comunicat de presă de marţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Potrivit procurorilor anticorupţie, în 5 septembrie, Ristea a acceptat promisiunea administratorului unei societăţi comercială (denunţător în cauză) de a primi cel puţin 20.000 de lei, pentru ca în schimb să semneze documentele necesare la deblocarea conturilor firmei.
 
Pe 10 septembrie, Filip şi Murgoci au primit de la administratorul firmei 30.000 de lei, conform înţelegerii anterioare. În aceeaşi zi, Murgoci i-a dat lui Ristea cei 30.000 de lei, aceştia fiind prinşi în flagrant, potrivit procurorilor.
 
Tribunalul Bucureşti a dispus în 11 septembrie, la cererea procurorilor, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Claudiu Ristea.

 

 

×
Subiecte în articol: mita
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close