Antena 3 CNN Actualitate Directorul general al SNTF şi alţi doi directori de la CFR, trimişi în judecată

Directorul general al SNTF şi alţi doi directori de la CFR, trimişi în judecată

Directorul general al SNTF şi alţi doi directori de la CFR, trimişi în judecată
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
26 Aug 2010   •   16:12

Directorul general al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar (SNTF), Alexandru Noapteş (foto), împreună cu directorul adjunct al SNTF "CFR Călători", Nacu Vanghele, şi cu directorul tracţiune la SNTF "CFR Călători", Nicolae Iosub, au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave. Alţi doi directori generali, doi directori economici, un inginer şi un administrator au fost deferiţi justiţiei pentru complicitate, informează Direcţia Naţională Anticorupţie, printr-un comunicat de presă. Frauda comisă de aceştia se ridică la peste 660.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului, în perioada martie-octombrie 2005, inculpaţii s-au implicat în desfăşurarea unor operaţiuni succesive de vânzare-cumpărare în urma cărora un număr de şase automotoare cu remorcă second-hand aduse din Germania au fost achiziţionate de SNTF ?CFR Călători? S.A la un preţ supraevaluat, cu favorizarea societăţilor interpuse.

"În perioada aprilie-octombrie 2005, ca urmare a acelor tranzacţii, preţul automotoarelor second-hand aduse din Germania a crescut de aproximativ 16 ori, adică de la 120.000 euro (preţ de vânzare oferit de firma care a cumpărat automotoarele din Germania), la aproape două milioane euro (preţul plătit de SNTF ?CFR Călători? pentru aceleaşi vehicule feroviare)", se arată în comunicatul DNA.

La baza stabilirii acestui preţ au stat presupusele reparaţii şi modernizări aduse automotoarelor. La data tranzacţiei însă, societatea despre care se spunea că a efectuat aceste reparaţii nu deţinea certificatele necesare pentru desfăşurarea activităţilor de modernizare şi comercializare a automotoarelor şi nu avea nici calitatea de furnizor feroviar, mai precizează procurorii.

Prejudiciul reţinut în dauna SNTF ?CFR Călători? este de 2.823.882 lei (aproximativ 660.000 euro). Dosarul a fost trimis la Judecătoria Cluj Napoca.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: CFR judecata
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close