Antena 3 CNN Actualitate Directorul general de la complexul energetic Turceni ar putea fi arestat preventiv

Directorul general de la complexul energetic Turceni ar putea fi arestat preventiv

Directorul general de la complexul energetic Turceni ar putea fi arestat preventiv
19 Noi 2008   •   10:34

Magistraţii din Târgu Jiu decid miercuri dacă directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea va fi sau nu arestat preventiv. El a fost reţinut deja pentru 24 de ore. Cristea este anchetat împreună cu alţi reprezentanţi ai conducerii, pentru abuz în serviciu şi un prejudiciu adus complexului, de 800.000 de lei.
Dumitru Cristea, directorul general al Complexului Energetic Turceni, a fost reţinut pentru o achiziţie mai veche. Este vorba despre un utilaj care, cred anchetatorii, a fost cumpărat, fără să se respecte prevederile legale. Prejudiciul este estimat la 8 miliarde de lei vechi.
Utilajul a fost cumpărat de la o firmă din Mediaş. Alături de Cristea, mai sunt cercetaţi şi alţi directori din cadrul complexului.
Pe o parte a averii şefului de la Turceni, procurorii au pus sechestru, săptămâna trecută.
Numele lui Cristea a fost menţionat în presă, după ce s-a aflat că acesta a câştigat, în iunie, o primă de aproximativ 149.000 de lei, adică 12 salarii. Banii au fost daţi pentru realizarea indicatorilor de performanţă economică. Numai că prima a apărut în declaraţia de avere a soţiei lui, Narcisa Cristea. Documentul a fost reactualizat la solicitarea procurorilor DNA.
Surse apropiate anchetei susţin că soţii Cristea şi-au deschis în ultimii doi ani mai multe conturi bancare în care au aproximativ 450.000 de lei, dar şi două imobile în centrul municipiului Târgu Jiu. Ambele clădiri sunt puse sub sechestru.
Antena 3

×
Subiecte în articol: procurori DNA arest preventiv
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close