Antena 3 Actualitate Directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, concediat. Medicul Gabriel Ionescu va prelua funcţia

Directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, concediat. Medicul Gabriel Ionescu va prelua funcţia

16 Apr 2010   •   10:06
Directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, concediat. Medicul Gabriel Ionescu va prelua funcţia

Directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel a fost demis, vineri, din funcţie de către ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. El este acuzat că nu a îndeplinit planul de măsuri necesare pentru reautorizarea Institutului.

Potrivit Mediafax, în locul lui Radu Iordăchel a fost numit medicul primar microbiolog Gabriel Ionescu.
"Astăzi (vineri - n.r) a fost numit în funcţia de director general al Institutului Cantacuzino medicul primar microbilog Gabriel Ionescu care este din domeniul care priveşte principala activitate a Institutului Cantacuzino. Urmează ca, împreună cu noua conducere a Institutului, să stabilim şi să îşi asume (noua conducere - n.r) un plan de conformare şi în cât mai scurt timp să rezolvăm problemele care sunt acolo", a declarat ministrul Sănătăţii Cseke Attila, citat de sursa precizată.

În luna februarie, Institutul şi-a pierdut autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile. Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) a luat această decizie, întrucât expirase standardul de bune practici de fabricaţie.

Potrivit unui comunciat al Ministerului Sănătăţii, decizia de demitere a lui Iordăchel vine în urma raportului de autorizare realizat de ANM, din care reiese faptul că planul de măsuri corective şi de remediere a deficienţelor la liniile de producţie ale Institutului, pe care conducerea şi le-a asumat, nu a fost în totalitate respectat şi pus în practică.

Raportul ANM precizează că deficienţele la linia de vaccinare pentru vaccinul sezonier s-au remediat, astfel încât producţia să poată demara din 15 mai 2010. În schimb, acelaşi raport arată că linia de producţie a vaccinului antituberculoză (BCG) nu poate fi autorizată din cauza deficienţelor constatate în luna februarie. Acestea nu au fost încă remediate, deşi existau în planul de măsuri pentru retehnologizare.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: director concediat
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close