Antena 3 CNN Actualitate Directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, concediat. Medicul Gabriel Ionescu va prelua funcţia

Directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, concediat. Medicul Gabriel Ionescu va prelua funcţia

Directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, concediat. Medicul Gabriel Ionescu va prelua funcţia
16 Apr 2010   •   10:06

Directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel a fost demis, vineri, din funcţie de către ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. El este acuzat că nu a îndeplinit planul de măsuri necesare pentru reautorizarea Institutului.

Potrivit Mediafax, în locul lui Radu Iordăchel a fost numit medicul primar microbiolog Gabriel Ionescu.
"Astăzi (vineri - n.r) a fost numit în funcţia de director general al Institutului Cantacuzino medicul primar microbilog Gabriel Ionescu care este din domeniul care priveşte principala activitate a Institutului Cantacuzino. Urmează ca, împreună cu noua conducere a Institutului, să stabilim şi să îşi asume (noua conducere - n.r) un plan de conformare şi în cât mai scurt timp să rezolvăm problemele care sunt acolo", a declarat ministrul Sănătăţii Cseke Attila, citat de sursa precizată.

În luna februarie, Institutul şi-a pierdut autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile. Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) a luat această decizie, întrucât expirase standardul de bune practici de fabricaţie.

Potrivit unui comunciat al Ministerului Sănătăţii, decizia de demitere a lui Iordăchel vine în urma raportului de autorizare realizat de ANM, din care reiese faptul că planul de măsuri corective şi de remediere a deficienţelor la liniile de producţie ale Institutului, pe care conducerea şi le-a asumat, nu a fost în totalitate respectat şi pus în practică.

Raportul ANM precizează că deficienţele la linia de vaccinare pentru vaccinul sezonier s-au remediat, astfel încât producţia să poată demara din 15 mai 2010. În schimb, acelaşi raport arată că linia de producţie a vaccinului antituberculoză (BCG) nu poate fi autorizată din cauza deficienţelor constatate în luna februarie. Acestea nu au fost încă remediate, deşi existau în planul de măsuri pentru retehnologizare.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: director concediat
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close