Antena 3 CNN Actualitate Directorul Institutului de Hidrologie a fost condamnat la 1 an şi 10 luni de închisoare cu executare

Directorul Institutului de Hidrologie a fost condamnat la 1 an şi 10 luni de închisoare cu executare

Directorul Institutului de Hidrologie a fost condamnat la 1 an şi 10 luni de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Mar 2012   •   12:40

Directorul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Petre Stanciu, a fost demis după ce a fost condamnat la 1 an şi 10 luni de închisoare cu executare. De asemenea, a fost demis şi directorul economic al instituţiei, condamnat în acelaşi dosar. Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti este definitivă.

Ministrul Mediului a trimis Corpul de Control la Institut, urmând să fie luate alte măsuri în funcţie de rezultatele anchetei.

Stanciu este acuzat de fapte de coruptie, iar prejudiciul se ridica la 170.000 de euro.

Alte două angajate ale instituţiei, implicate în acelaşi dosar, au fost condamnate la închisoare. Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti este definitivă.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 2007, pe directorul INHGA, Petre Stanciu, directorul ştiinţific, Marinela Simota, fostul director economic, Ecaterina Porumbelu, şi fostul şef al Serviciului Financiar Contabilitate al Institutului, Violeta Dupu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

Din probele administrate în dosar a rezultat că, în perioada ianuarie-septembrie 2005, cei patru angajaţi din cadrul INHGA şi-au încălcat cu bună ştiinţă atribuţiile de serviciu prin nerespectarea normelor legale referitoare la încheierea şi derularea convenţiilor civile de prestări servicii cu mai multe persoane fizice.

Acest lucru a dus la prejudicierea Institutului cu suma de 555.290, 8 lei şi la obţinerea unor avantaje patrimoniale pentru prestatorii de servicii, se arăta la acea vreme într-un comunicat DNA.

Ştire în curs de actualizare.




×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close