Antena 3 CNN Actualitate Directorul interimar al Spitalului CF2, acuzat de un pacient care a suferit complicaţii după operaţie

Directorul interimar al Spitalului CF2, acuzat de un pacient care a suferit complicaţii după operaţie

Directorul interimar al Spitalului CF2, acuzat de un pacient care a suferit complicaţii după operaţie
Sursa foto: Un alt pacient internat la CF2 acuza spitalul de incompetenta
03 Mai 2010   •   14:17
EXCLUSIV ANTENA3.RO // La nici două săptămâni de la scandalul infecţiilor din spitalul CF2 din Capitală, în urma căruia mai mulţi pacienţi au fost infectaţi cu un virus intraspitalicesc, un alt caz pare să incrimineze spitalul de la Piaţa Presei Libere. Un bărbat de 42 de ani susţine că a contractat din CF2, unde a fost operat de ruptură de menisc, un germen, cu care se luptă de trei săptămâni. El a fost transferat în stare gravă la Spitalul Elias, unde medicii îi efectuează analize şi îl ţin sub observaţie. Antena3.ro a stat de vorbă cu Victor Şmina, pacientul care, de la o entorsă la genunchiul drept spune că a ajuns să fie ?plimbat? prin spitalul CF2 timp de două săptămâni.

Demiterile au trecut, problemele continuă

După scandalurile de la Spitalul CF2 din Bucureşti mai multe secţii au fost închise, iar multe capete au căzut, printre care cel al directorului spitalului şi mai mulţi şefi de secţii. După demiterea lui Constantin Tănase, directorul CF2, interimatul a fost luat de către Nicolae Efimov, medic chirurg care este acum acuzat de către unul dintre pacienţi că i-ar fi provocat în timpul operaţiei o infecţie cu care se luptă de trei săptămâni.

Victor Şmina are 42 de ani şi s-a prezentat la Spitalul CF2 în dimineaţa zilei de 12 aprilie 2010, cu o ruptură de menisc. Deşi ar fi trebuit să meargă în câteva zile, pacientul a ajuns ca timp de trei săptămâni să-şi petreacă timpul în spitale, unde a fost internat de două ori la acelaşi spital, în speţă CF2, din cauza unei infecţii pe care a contractat-o în timpul operaţiei. Deşi intervenţia suferită nu era dificilă, iar pacientul ar fi trebuit să fie externat a doua zi, totuşi acesta a acuzat timp de două săptămâni dureri cumplite, nopţi nedormite şi febră, pentru ca de săptămâna trecută, a treia la rând, să fie internat pentru a treia oară, de data aceasta la Spitalul Elias din Capitală, unde a necesitat îngrijiri medicale.

Complicaţii apărute după operaţie

?Mi s-a umflat genunchiul drept, în urma unei entorse, iar luni dimineaţă, acum trei săptămâni, m-am prezentat la CF2, pentru că ştiam că acolo sunt medici buni. Medicul care m-a văzut, actualul director interimar al spitalului, Nicolae Efimov, m-a anunţat că marţi, a doua zi, voi intra în operaţie. Aşa a şi fost, dar fără a mi se face vreo radiografie sau alte analize. Iar după anestezie, care a fost generală, din cauză că cea locală nu şi-a făcut efectul, m-am trezit cu un burlan ghipsat pe picior, de sus până jos. Miercuri, Efimov a vrut să mă externeze, mi-a spus să nu mă sprijin pe picior o săptămână şi nu mi-a dat niciun tratament. A trebuit să întreb eu acest aspect, iar răspunsul a fost să iau un antiinflamator. Între timp însă, a început să mă doară piciorul şi să mă strângă ghipsul. Am rugat medicul să mai stau o zi şi până la urmă m-au externat joi. Durerile continuau, iar a doua zi m-am prezentat din nou la spital, la acelaşi medic, care s-a ocupat de mine tot timpul. Mi-a dat jos ghipsul, iar genunchiul era deja infectat?, povesteşte Victor Şmina pentru Antena3.ro, din spitalul Elias unde este acum internat.

Ulterior, pacientul spune că a fost trimis acasă cu genunchiul infectat. Medicul i-a recomandat să ia un antibiotic şi i-a pus o atelă. ?În week-end m-am simţit groaznic. Am avut febră, dureri şi nu am putut dormi. De altfel, ca toată perioada de când am fost operat, încoace?, îşi continuă povestea bărbatul.

?Dura cam o oră şi 25 de minute până îmi aduceau gheaţă?

?Luni dimineaţă, după o săptămână, m-am prezentat din nou la Efimov, la control. Mi-a făcut puncţie, pentru analize, fără RMN şi m-a internat până joi, timp în care mi-a administrat numai un antiinflamator puternic. De asemenea, dacă aveam nevoie de gheaţă, trebuia să mă rog de personalul de acolo să-mi facă rost şi dura cam o oră şi 25 de minute până mi-o aduceau. Plus că trebuia să dai şi ceva ca să obţin un seviciu. Miercuri au venit analizele, iar reacţia medicului la vederea lor a fost: ?Nu se poate să fie aşa, eu ştiu mai bine?. De fapt el se referea la faptul că deşi la analize a ieşit un germen, medicul considera că este imposibil acest rezultat şi că nu are cum să fi ieşit la analize infecţia respectivă. M-a şocat reacţia lui Efimov, adică dacă tot ştia mai bine, nu putea să repete analiza??, spune pacientul, pentru Antena3.ro.

Starea pacientului, potrivit declaraţiei sale, nu s-a modificat şi nici tratamentul nu a fost schimbat.

?Efimov a vrut să-mi pună iar burlan ghipsat, dar am refuzat?

Joi a fost externat şi a fost rugat de acelaşi medic să vină lunea trecută, pentru a-i scoate firele, iar când s-a prezentat, medicul a spus că pacientul era mai bine.

?Deşi genunchiul poate arăta mai bine, eu nu mă simţeam bine deloc. Efimov a vrut să-mi pună din nou burlan ghipsat, dar am refuzat. I-am propus să-mi pună o orteză, un fel de suport care se prinde de coapsă şi de partea de jos a piciorului şi care are la mijloc o atelă de metal, care se reglează pe picior, pentru ca acesta să fie mobil. Dar cei de la spital nu au avut răbdare să mi-o regleze cum trebuie şi am făcut eu asta de unul singur, acasă?, mai zice Şmina pentru Antena3.ro.

De miercurea trecută şi până în prezent, pacientul este internatla Spitalul Elias din Capitală.

Analizele de la CF 2: ?Victor Şmina ? probă poluată??

?Când am venit la Elias, medicii mi-au pus diagnosticul ?post-operator, ruptură de menisc genunchiul drept, infecţie la articulaţia genunchiului?. Dar mi-au cerut şi analizele de la CF 2, pe care eu nu le aveam. A trebuit ca soţia mea să tragă de ei să ne trimită un buletin de analize, care de fapt era doar o concluzie. Spun asta, pentru că pe document scria numele meu, Victor Şmina, alături data, 19 aprilie 2010 şi informaţiile ?lichid articular PMN asociat cu bacili G- şi coci G+?, iar lângă toate acestea era trecut cu un pix ?probă poluată??, care avea semnul întrebării. Adică Victor Şima, probă poluată??, declară pacientul pentru Antena3.ro.

Victor Şima spune că se simte mai bine acum. Medicii de la Elias i-au făcut RMN, puncţie şi alte analize necesare, ale căror rezultate vor ieşi luni şi i-au administrat tratament de specialitate.

?Acum pot să dorm nopţile, iar durerile s-au redus. Înainte notam câte ore mă doare, iar acum durerile sunt mai puţine şi mai uşoare. Nu am de gând să acţionez în Instanţă Spitalul CF 2, pentru că vor primi singuri pedeapsa pe care o merită?, concluzionează pentru Antena3.ro Victor Şmina.

Antena3.ro a încercat sa contacteze conducerea spitalului CF 2, dar aceasta nu a răspuns până acum solicitărilor.

Antena3.ro







×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close