Antena 3 CNN Actualitate Directorul OTV Doru Iuga, arestat 29 de zile, pentru proxenetism şi relaţii sexuale cu băieţi minori

Directorul OTV Doru Iuga, arestat 29 de zile, pentru proxenetism şi relaţii sexuale cu băieţi minori

Directorul OTV Doru Iuga, arestat 29 de zile, pentru proxenetism şi relaţii sexuale cu băieţi minori
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Iul 2011   •   12:11
Update 16.50 - Directorul OTV, Doru Iuga, va fi arestat pentru 29 de zile, alături de alte cinci persoane din dosar, după ce Judecătoria Sectorului 2 a decis să emită mandate de arestare pe numele celor şase, pentru proxenetism şi întreţinere de relaţii sexuale cu minori.

Celelalte cinci persoane pe numele cărora s-au emis mandate de arestare preventivă sunt oamenii de afaceri Klaus Zander şi Andrei Staicovici, dar şi Viorel Manolache, Romeo Ştefan Haciadurian şi Adrian Dobre, toţi şase fiind reţinuţi joi seară.

Din cei şase reţinuţi, patru sunt acuzaţi de proxenetism şi doi de întreţinere de raporturi sexuale cu un minor, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. De asemenea, instanţa a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele lui Costel Ţurcanu, poreclit "Scooby".

Singurul care a acceptat să facă declaraţii a fost Doru Iuga, el arătând că nu recunoaşte faptele de care este acuzat de procurori.

Surse judiciare au declarat că în acest caz există opt volume de interceptări, discuţiile dintre membrii grupării având o puternică tentă pornografică. Potrivit surselor citate, în unele cazuri, persoane cu situaţie materială precară erau racolate din zona Parcul Operei, ulterior fiind duse inclusiv în toaletele din Gara de Nord pentru a întreţine relaţii sexuale cu clienţii găsiţi de proxeneţi. Unii dintre cei care admiteau să întreţină relaţii sexuale acceptau în schimb şi produse alimentare.
 


În cursul zilei de vineri, directorul OTV Doru Iuga şi ceilalţi trei reţinuţi în dosarul de proxenetism au duşi în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă. Cei patru şi-au petrecut noaptea în arestul poliţiei. Iuga este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu minori.

După ore întregi de audieri, cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi vor fi prezentate magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă. Printre acestea, oamenii de afaceri Klaus Zander şi Andrei Staicovici, dar şi directorul de programe al OTV Doru Iuga.

Iuga a fost ridicat de acasă de poliţişti, după o percheziţie care a durat mai multe ore.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, proxeneţii riscă până la 18 ani de închisoare, iar cei care au abuzat sexual minori pot primi până la 12 ani de închisoare.
 

 


×
Subiecte în articol: arestare preventiva
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close