Antena 3 CNN Actualitate Directorul Penitenciarului Baia Mare, revocat din funcție după ce a agresat o angajată

Directorul Penitenciarului Baia Mare, revocat din funcție după ce a agresat o angajată

Directorul Penitenciarului Baia Mare, acuzat de purtare abuzivă în formă continuată, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual în formă continuată și șantaj a fost revocat din funcție, anunță, marți, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Directorul Penitenciarului Baia Mare, revocat din funcție după ce a agresat o angajată
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2022   •   09:57

Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis că, în urma finalizării verificărilor dispuse la Penitenciarul Baia Mare, conducerea Ministerului Justiției a luat act de confirmarea unor deficiențe pe linia activității manageriale a directorului de unitate.

Astfel, în 22 august conducerea Ministerului Justiției a luat măsura revocării din funcția de conducere a acestuia, conform legislației în vigoare.

”Administrația Națională a Penitenciarelor manifestă toleranță zero în orice situație de încălcare a legislației sau a codului deontologic”, potrivit ANP.

La finalul săptămânii trecute, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor i-a trimis ministrului Justiției o scrisoare deschisă în care a cerut verificări suplimentare la Penitenciarul Baia Mare. Sindicaliștii arătau că de la declanșarea controlului de către ofițerii ANP și până la această dată, Horia Chiș a exercitat o presiune constantă asupra polițiștilor de penitenciare care au dat declarații împotriva acestuia, „fapt dovedit printre altele (instituțiile abilitate pot demonstra cu ușurință) și de intrările-ieșirile din Penitenciarul Baia Mare ale lui Horia Chiș”.

×
Subiecte în articol: Baia Mare penitenciar
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close