Antena 3 CNN Actualitate Directorul RATB: Dacă nu majorăm preţurile la călătorii în 2011, la anul o să fie şi mai greu

Directorul RATB: Dacă nu majorăm preţurile la călătorii în 2011, la anul o să fie şi mai greu

Directorul RATB: Dacă nu majorăm preţurile la călătorii în 2011, la anul o să fie şi mai greu
Sursa foto: Foto: INTACT Images
18 Mai 2011   •   16:24

Directorul general al RATB, Adrian Criţ a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Regia Autonomă de Transport Bucureşti solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti “din două în două săptămâni” majorarea preţului unei călătorii, conform Mediafax.

Criţ a precizat că solicitarea prevede o majorare a preţului călătoriei la 1,8 lei şi că a fost formulată încă din 2010. Preţul unei călătorii în prezent este de 1,3 lei, preţ nemodificat încă din luna februarie.

De asemenea, Criţ a precizat că preţul combustibilului s-a majorat cu circa 25% în ultimul an, că aproximativ 500 de vehicule marca Mercedes au ieşit din garanţie, fapte ce duc la costuri de exploatare mai mari.

Totodată, directorul RATB a vorbit şi despre posibila majorare a preţului unei călătorii în 2011: "Este destul de greu în acest an, dar din păcate dacă în 2011 nu se întâmplă nimic, la anul o să fie şi mai greu".

El a precizat că în Bucureşti există zilnic în circulaţie 850 de autobuze, 350 tramvaie şi 195 de trolebuze, acoperind cererea: "Aceasta este nevoia din momentul de faţă şi cred că observaţi că s-a redus parcul pentru că aceasta este cererea în momentul de faţă. Ne adaptăm cererii pentru că dorim să nu avem costuri inutile. Gradul de încărcare la ora de vârf nu depăşeşte circa 50 de persoane/vechicul, în condiţiile în care capacitatea maximă este de 100 de persoane", a continuat Criţ.

×
Subiecte în articol: RATB calatorii pret bilet
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close