Antena 3 CNN Actualitate Directorul SPP, mai tare în salarii decât șefii SRI și SIE. Câți bani câștigă șefii Serviciilor

Directorul SPP, mai tare în salarii decât șefii SRI și SIE. Câți bani câștigă șefii Serviciilor

Directorul SPP, mai tare în salarii decât șefii SRI și SIE. Câți bani câștigă șefii Serviciilor
01 Aug 2018   •   08:32

Lucian Pahonțu, director al Serviciului de Protecţie și Pază, este cel mai bine plătit șef al serviciilor secrete și speciale din România.

Salariul încasat, anual, de acesta este cu aproximativ 93.000 de lei mai mare decât leafa câștigată de șeful civil al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig. Directorul SRI câștigă chiar mai puțin decât adjuncții lui Pahonțu, de la SPP, ba chiar și mai puțin decât doi dintre propriii adjuncți. Chiar și directorul interimar al Serviciului de Informații Externe, prim-adjunctul SIE Silviu Predoiu, încasează, anual, cu aproape 35.000 de lei mai mult decât omologul său de la serviciul intern.

Aceste diferențe de natură salarială între capii serviciilor de informații din România reies din declarațiile de avere depuse recent de aceștia pe paginile de internet ale instituțiilor pe care le conduc. La capitoul averi, însă, Lucian Pahonțu, de la SPP, este surclasat de Silviu Predoiu, de la SIE, dar și de către directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Ionel Sorinel Vasilca.

Detalii, pe jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: servicii SPP SRI SIE salarii
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close