Antena 3 CNN Actualitate Directorul SRI a anunţat când a fost făcută prima informare către Guvern în privința pericolului pestei porcine

Directorul SRI a anunţat când a fost făcută prima informare către Guvern în privința pericolului pestei porcine

Directorul SRI a anunţat când a fost făcută prima informare către Guvern în privința pericolului pestei porcine
13 Sep 2018   •   20:47

Claudiu Manda a declarat că directorul SRI, Eduard Hellvig, a informat comisia parlamentară că instituţia pe care o conduce a făcut prima informare în privința pericolului pestei porcine în iunie 2016, aceasta ajungând la premier, miniştri şi ANSVSA. 

"Un al treilea subiect a fost legat de pesta porcină africană apărută la porci mistreţi. Dacă SRI avea atribuţii, şi-a făcut treaba şi a informat beneficiarii. Răspunsul a fost că intra în zona competenţei SRI. Conducerea SRI ne-a informat că prima informaţie pe care au transmis-o beneficiarilor legali a fost în iunie 2016. Anunţau că exista riscul să apară peste porcină africană. Informările au fost la nivel de premier, miniştri, ANSVSA. Informări au fost făcute structurilor locale şi centrale. Primul focar de infecţie a fost descoperit în iulie 2017, undeva la Satu Mare. SRI şi-a executat misiunea pe care o avea de a informa beneficiarii legali despre acest pericol. Au informări în sensul pericolului la rumegătoarele mici", a declarat Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de Control SRI.

Potrivit celor mai recente date, pesta porcină africană s-a răspândit în 207 localităţi din 12 judeţe, cumulând un număr total de 898 de focare şi 57 de cazuri la mistreţi.

×
Subiecte în articol: informare guvern Claudiu Manda
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close