Antena 3 CNN Actualitate Directorul SRI, audiat în scandalul sms-urilor trimise MAI: „Colaborarea între SRI și MAI se face pe bază de protocol”

Directorul SRI, audiat în scandalul sms-urilor trimise MAI: „Colaborarea între SRI și MAI se face pe bază de protocol”

Directorul SRI, audiat în scandalul sms-urilor trimise MAI: „Colaborarea între SRI și MAI se face pe bază de protocol”
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Feb 2017   •   09:55

Directorul SRI Eduard Hellvig a declarat, la sosirea la Parlament, că Serviciul Român de Informații nu va fi implicat politic pe durata mandatului său și a arătat că un protocol stabilește colaborarea existentă între SRI și MAI.

”Colaborarea instituțională între SRI și MAI se face pe bază de protocol, evident. Acolo sunt descrise toate mecanismele de colaborare între cele două instituții și o să vi le comunice președintele Țuțuianu după audiere. Niciodată SRI, în mandatul meu, nu va fi implicat politic în nicio activitate de acest gen”, le-a spus Eduard Hellvig jurnaliștilor care îl așteptau la intrarea la comisie.

După aproximativ două ore de audieri, directorul SRI a plecat de la Parlament fără să facă declarații jurnaliștilor.

Adrian Ţuţuianu: „Discutăm despre protestele care au avut în ultima perioadă”

Preşedintele comisiei, Adrian Ţuţuianu, a declarat, în deschiderea şedinţei, că vor fi discuţii privind protestele din ultima perioadă şi activităţile SRI şi Ministerului de Interne, precum şi despre execuţia bugetară pe anul 2014.

"Discutăm despre protestele care au avut în ultima perioadă şi activităţile desfăşurate de Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul de Interne. Discuţia are loc pe baza scrisorii transmise instituţiilor menţionate. La punctul doi vom discuta despre execuţia bugetară pentru anul 2014, măsurile dispuse de Curtea de Conturi şi modul în care SRI şi-a îndeplinit obligaţiile de punere în aplicare a acelor măsuri", a precizat Ţuţuianu.

Scandalul mesajelor SRI – MAI ia amploare

Eduard Hellvig a fost chemat la comisia de control din Parlament pentru a da explicaţii în urma scandalului sms-urilor trimise către MAI în seara protestelor violente din Piaţa Victoriei.

Un document ce conţine acele mesaje a fost trimis încă de săptămâna trecută preşedintelui comisiei de control a SRI, Adrian Ţuţuianu.

Eduard Hellvig este audiat pentru a doua oară în decurs de o lună de comisia de control a SRI. Ultima dată acesta a venit la audieri cu toată conducerea serviciului şi cu patru valize negre, pline cu documente. Tot astăzi se judecă şi contestaţia de arestare pentru cei patru huligani care au provocat scandalul din Piaţa Victoriei.

×
Subiecte în articol: Piata Victoriei Eduard Hellvig
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close