Antena 3 CNN Actualitate Directorul unei şcoli particulare din Cluj-Napoca, arestat pentru fraudă la bacalaureat

Directorul unei şcoli particulare din Cluj-Napoca, arestat pentru fraudă la bacalaureat

Directorul unei şcoli particulare din Cluj-Napoca, arestat pentru fraudă la bacalaureat
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Iul 2010   •   14:25

Directorul şcolii particulare "Didactica Nova" din Cluj-Napoca a fost reţinut în dosarul fraudării examenului de bacalaureat. Dorel Avram a fost arestat preventiv pentru 20 de zile în urma unui mandat emis de judecătorii Curţii de Apel Cluj, informează Mediafax.

Dorel Avram este urmărit penal pentru trafic de influenţă în formă continuată, pentru că ar fi pretins şi ar fi primit bani de la doi candidaţi pentru a le înlesni promovarea examenului de bacalaureat. Potrivit procurorii DNA, directorul şcolii reprezintă un pericol public, pentru că încurajează corupţia şi ar fi încercat să influenţeze martorii.

Pe de altă parte, avocatul lui Avram susţine că directorul nu este pericol public şi că a făcut "ceea ce a făcut toată societatea românească", respectiv "a pus pile".

În cursul lunii iunie, Dorel Avram le-a promis la doi candidaţi că le va înlesni promovarea probelor scrise de la bacalaureat şi a solicitat şi primit de la unul dintre ei suma de 900 de euro.

În acelaşi dosar, sunt cercetaţi în stare de arest directorul Grupului Şcolar "Alexandru Borza", Ioan Rus, directorul adjunct al Colegiului "Edmond Nicolau" Ioan Văidăhăzan şi profesorul universitar Ilie Cornoiu, preşedinte al comisiei de bacalaureat. Aceştia sunt acuzaţi că au pus la cale un mecanism prin care lucrările a 42 de candidaţi, de la proba de limba română, au fost înlocuite cu altele xerocopiate, ce conţineau rezolvările corecte ale subiectelor.

La începutul lunii iulie, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că 41 de lucrări la proba de Limba română a bacalaureatului au fost anulate la un centru de examinare din Cluj, după ce profesorii care au corectat lucrările au constatat că acestea sunt identice. De asemenea, profesorii corectori de la Centrul de la Colegiul Tehnic de Transporturi Cluj-Napoca au descoperit lucrări care aveau "semne distinctive".

Antena3.ro





×
Subiecte în articol: profesor coruptie mita
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close