Antena 3 CNN Actualitate Discuție halucinantă în Guvern. Fermierii așteaptă bani, ministrul se tocmește în direct la televizor

Discuție halucinantă în Guvern. Fermierii așteaptă bani, ministrul se tocmește în direct la televizor

Discuţie halucinantă în Guvern despre banii pentru unul dintre cele mai importante domenii economice. Ministrul Agriculturii şi premierul s-au tocmit în direct pe tema banilor pe care ar fi trebuit să îi primească fermierii deja pentru culturile calamitate în primăvară.

Discuție halucinantă în Guvern. Fermierii așteaptă bani, ministrul se tocmește în direct la televizor
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    15 Aug 2020   •   12:00

Asta pentru că Adrian Oros a uitat să treacă în buget toate sumele necesare pentru despăgubiri, iar Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Finanţe bani din fondul de rezervă ca să repare greşeala.

În aceste condiții agricultorii români sunt la un pas de faliment după ce Guvernul a uitat să facă plăţile pentru culturile lovite de secetă. Banii promişi, chiar dacă o parte au fost prinşi în rectificarea bugetară, vor ajunge mult prea târziu la fermieri, din cauza birocraţiei.

Petre Daea: „Este o lipsă de respect față de fermieri”

Antena 3 a tras, în ultimele luni, semnale de alarmă repetate asupra situaţiei grave în care se află Agricultura. Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, a vorbit la despre discuția halucinantă care a avut loc în Guvern. 

„E regreatabil că am putut asista la o secvență de amatorism și de lipsă de respect pentru fermieri și pentru sectorul acesta extrem de important, agricultura. Orice cifră bugedară  trebuie fundamentată în prealabil, pornind de la necesități și cu o fundamentare justă și obiectivă. Iată amatorismul de care vorbeam”, susține fostul ministru. 

Discuție halucinantă în Guvern. Fermierii așteaptă bani, ministrul se tocmește

×
Subiecte în articol: guvern ministrul Agriculturii
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close