Antena 3 CNN Actualitate Discuții la Palatul Victoria despre salariile din învățământ; Premierul a chemat sindicatele și pe ministrul Educației

Discuții la Palatul Victoria despre salariile din învățământ; Premierul a chemat sindicatele și pe ministrul Educației

Discuții la Palatul Victoria despre salariile din învățământ; Premierul a chemat sindicatele și pe ministrul Educației
22 Feb 2017   •   09:24

Discuții la Palatul Victoria despre salariile din învățământ. Premierul Sorin Grindeanu i-a chemat la o întâlnire pe liderii sindicatelor și pe ministrul Educației, Pavel Năstase, un subiect vizând salariile din sistemul de învățământ dar și investițiile care trebuie făcute în infrastructura școlilor, scrie Libertatea.

Pe agenda oficială a prim-ministrului de miercuri se află discuții, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământ la întâlnire urmând să participe și ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase. Premierul va mai discuta miercuri și cu preşedintele Confederaţiei Sindicale Meridian, Ion Popescu.

Discuțiile vin după ce premierul Sorin Grindeanu a avut o vizită de lucru la Ministerul Educaţiei, unde a discutat despre infrastructura unităţilor de învăţământ şi proiectul unei noi legi a educaţiei.

Şeful Executivului a vorbit cu ministrul de resort, Pavel Năstase şi despre creşterea salarială a personalului nedidactic, dar detalii pe marginea acestui subiect se vor stabili mâine la Guvern cu miniştrii Muncii, de Finanţe şi sindicatele din system.

”Acele măriri pe care Parlamentul le-a dat, cele cu 15% pentru personalul didactic nu s-au aplicat şi la personalul nedidactic şi mâine o să am o discuţie, împreună cu domnul ministru, şi cu sindicatele special pe această temă. Am vorbit de infrastructură, fiindcă sunt 2.000 de şcoli în acest moment care nu au autorizaţie de funcţionare. Noi avem banii prevăzuţi la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea acestor şcoli şi acest lucru va porni în acest an şi vor fi realizate, este prioritate zero”, a spus premierul.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase s-a declarat de acord cu întocmirea unei noi legi a educaţiei, pe motiv că actul normativ în vigoare nu se aplică. Proiectul unei legi noi a educaţiei s-a aflat deja în discuţie în Comisia de învăţământ a Senatului şi pentru realizarea ei – susţine ministrul – se va face o consultare inclusiv cu Consiliului Părinţilor, al elevilor şi reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare judeţene.

Recent, ministrul Pavel Năstase afirma că noua lege a educației trebuie să fie gata până la finalul anului 2017, conform Programului de guvernare. „În acest context, Consiliul Naţional al Rectorilor şi alte consorţii universitare vor fi invitate la un dialog pe această temă şi în acelaşi timp comisiile parlamentare de educaţie din Parlamentul României care sunt abilitate să producă această lege”, mai menționa el.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close