Antena 3 CNN Actualitate Disneyland Paris a ajuns în pragul falimentului! Veniturile au luat-o la vale ca un rollercoaster

Disneyland Paris a ajuns în pragul falimentului! Veniturile au luat-o la vale ca un rollercoaster

Disneyland Paris a ajuns în pragul falimentului! Veniturile au luat-o la vale ca un rollercoaster
Sursa foto: foto: travels-boutique.ro
12 Apr 2012   •   21:06

Sărbătoare cu iz de faliment la Disneyland Paris. Parcul de distracţii care împlineşte azi 20 de ani de la înfiinţare are o datorie de 1,9 miliarde de euro şi şanse minime să o poată amortiza în curând. Chiar dacă atrage de două ori mai mulţi vizitatori decât muzeul Luvru, veniturile abia acoperă cheltuielile.

Timp de 20 de ani, acest tărâm al magiei a atras adulţi şi copii din toate colţurile lumii. 15,7 milioane de oameni îl vizitează anual în căutarea lui Mickey Mouse şi a celorlalte personaje de basm. Şi totuşi, Disneyland Paris e îngropat în datorii.

Veniturile au luat-o la vale ca un rollercoaster. Numai anul trecut, parcul a pierdut 55,6 milioane de euro. Are datorii atât de mari încât cu greu ar putea să le achite în 12 ani. Nici discounturile de până la 50% nu par să salveze parcul. Încasările au crecut cu doar 23 de milioane de euro, anul trecut.

În 1992, deschiderea parcului ducea la naşterea unui întreg oraş.  În timp, vraja s-a destrămat. Şi, chiar dacă recent, vizitatorul numărul 250 de milioane i-a trecut pragul, puţini mai cred în şansele de redresare ale Disneyland Paris.

×
Subiecte în articol: faliment
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close