Antena 3 CNN Actualitate Dispar mii de medicamente ieftine! Producătorii, atac la autorități: „Consecinţele vor fi majore”

Dispar mii de medicamente ieftine! Producătorii, atac la autorități: „Consecinţele vor fi majore”

Dispar mii de medicamente ieftine! Producătorii, atac la autorități: „Consecinţele vor fi majore”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    24 Oct 2018   •   16:22

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) şi Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) acuză autorităţile că „ignoră” soluţia calculului diferenţiat al taxei clawback, în ciuda studiilor de impact care susţin validitatea acestuia şi a dispariţiei a mii de medicamente ieftine.

„Consecinţele vor fi majore, iar responsabilitatea este a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului de Finanţe care ignoră o soluţie viabilă, cu costuri zero pentru bugetul de stat, dar cu efecte benefice pentru pacienţi şi pentru industria producătoare de medicamente generice”, a declarat Adrian Grecu, preşedintele APMGR, citat într-un comunicat de presă transmis miercuri.

APMGR şi PRIMER atrag atenţia că, în lipsa unei decizii referitoare la introducerea calculului diferenţiat al taxei clawback, alte mii de medicamente vor dispărea în 2019, linii de producţie ale fabricilor româneşti vor fi închise.

×
Subiecte în articol: medicamente producatori
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close